Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

14 травня 2024 - 14:00

З самого ранку на спортивному майданчику одного з навчальних закладів Запоріжжя збирається молодь. Юні спортсмени налаштовуються на забіг. Ідея стартів – «Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!» – надихнула 16-річну оріхівчанку Дар’ю Замкову, учасницю дитячого патріотичного руху «Байда». 

– На жаль, ми ще підлітки і воювати не можемо. Але пробігти задля  підтримки наших захисників – це в наших силах. Навіть якщо ми не зможемо перемогти на дистанції, впевнена – все буде круто! – говорить дівчина.

Поруч з іншими байдівцями шикується команда з Мелітополя. 14-річний Микита Занфіров прийшов з товаришами не тільки, щоб з користю для здоров’я провести час, але й підтримати ЗСУ. Серед учасників забігу і спортсмени дитячо-юнацьких шкіл Запоріжжя. 

За кілька хвилин оголошують старт. З легкістю долає дистанцію і першим досягає фінішної стрічки вихованець Школи вищої спортивної майстерності 24-річний Валентин. Він майстер спорту, чемпіон України з триатлону і призер багатьох європейських змагань. 

– Сьогоднішній забіг для мене – це можливість висловити подяку нашим хлопцям, що зараз ведуть запеклі бої на фронті, а також виступити прикладом для підлітків, показати їм важливість спортивної підготовки в житті кожного з нас, – відзначив титулований атлет.

Забіг, в якому взяли участь майже 70 юних спортсменів, був присвячений 10-річчю Служби цивільно-військового співробітництва. Ця служба є «містком» між військовими, цивільним населенням, органами влади, бізнесом та волонтерами. 

– Сьогоднішній забіг об’єднав молодь, представників Національної поліції, військових, щоб ще раз підтвердити, що спорт єднає покоління і гартує наш дух. Щоб здобути перемогу над ворогом, потрібно бути на крок попереду нього. А значить – потрібно постійно тренуватися! – наголосив Михайло Семікін, заступник голови Запорізької ОДА.

Читайте також