Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “В рамках проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» сформовано 60 команд”

2 лютого 2024 - 20:00

Про звільнення з полону військовослужбовців, які боронили Запорізький напрямок, реалізацію програми “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги”, роботу в напрямку “Прозорості та підзвітності”, ситуацію на тимчасово окупованих територіях та можливості розмежування повітряної тривоги по окремих громадах чи видах загрози розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Вчора завершилася реєстрація для участі у проєкті «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Сформовано 60 команд. Це 514 учнів з 38 шкіл нашого регіону. Юні спортсмени будуть змагатися з баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування. Турніри між школами Запорізької області розпочнуться вже 5 лютого.

Також Юрій Малашко розповів, що росіяни на тимчасово окупованих територіях продовжують політику геноциду місцевого населення. В Бердянську розпочалась епідемія грипу зі складним перебігом хвороби. Частину шкіл та дитсадків вже закрили на карантин. Водночас якісні ліки в аптеках вкрай дефіцитні, а пацієнтам відмовляють в госпіталізації, адже лікарні переповнені окупантами. Разом з тим в медзакладах міста вже по другому колу роздають анкети, в яких збирають дані про всіх співробітників та їхні родини. Тих, хто не відповідає так званим «критеріям» рашистів, звільняють - навіть попри критичну нестачу кадрів.

  • У Мелітополі також катастрофічно не вистачає медиків. Щоб потрапити на огляд до окремих фахівців, необхідно записатись щонайменше за 2 місяці. Крім того, з 1 січня прийом у лікаря неможливий без медичного страхування. А поліс, в свою чергу, можна отримати лише за наявності російського паспорту, - зауважив очільник ЗОВА. 

Крім цього, т.в.о директора Департаменту цивільного захисту населення ОДА Олексій Караулов зазначив, що останнім часом до обласної державної адміністрації надходить велика кількість звернень громадян та представників бізнесу щодо розмежування оголошення повітряної тривоги по окремих громадах чи видах загрози. 

  • Звернулись з такою пропозицією до Генштабу ЗСУ, але позиція військових категорична. Технічні характеристики ракетного та авіаційного озброєння, яке застосовує російська федерація, дозволяють наносити повітряні удари одночасно як по прифронтових населених пунктах, так і по тилу, зокрема по місту Запоріжжю. Тому у разі отримання сигналу від державної системи про оголошення тривоги на території області,  ми не маємо права його розмежовувати, - наголосив посадовець.

Для інформування громадян про можливі ризики вже створено спеціальний додаток “Повітряна Тривога”, який сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони. Наразі фахівці вдосконалюють застосунок.

 

Читайте також

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями