Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області триває інспекція місць компактного проживання

17 січня 2024 - 11:00

Про ліквідацію наслідків погодних умов, роботу сфери житлово-комунального господарства говорили та функціонування МКП на традиційній нараді голови Запорізької ОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів. 

Внаслідок ускладнення погодних умов в Запорізькій області на минулому тижні зафіксовано 52 пошкодження енергомережі - наразі всі усунено. До ліквідації наслідків стихійного лиха було залучено 27 бригад, задіяно 21 одиницю спецтехніки та близько 90 працівників. 

Також фахівці продовжують долати наслідки негоди на дорогах, аби забезпечити вільне пересування жителів області та уникнути аварійних ситуацій. До роботи залучено 63 одиниці техніки та  близько 70 працівників. 

Крім цього, під час опалювального сезону одним з пріоритетів в сфері житлово-комунального господарства залишається забезпечення стабільного теплопостачання.

На сьогодні в області працюють 100% котелень, опалюються 100% житлових будинків у Запоріжжі, Вільнянську та Широківській громаді. Попри щоденні обстріли, опалюються деякі об’єкти соціальної інфраструктури Пологівського району.

  • Для оперативного відновлення роботи системи надаємо необхідну техніку та матеріали. Завдяки злагодженій роботі комунальників аварійні ситуації, що виникають на теплових мережах, ліквідуються в найкоротші терміни.Опалювальний період проходить у штатному режимі! Тримаємо ситуацію на контролі! - зауважив Юрій Малашко. 

В регіоні функціонує 47 місць компактного проживання. Координаційним центром підтримки цивільного населення у Запорізькій області сформовано мобільні бригади, які проінспектували МКП на дотримання всіх визначених законодавством норм. Аби допомогти усунути недоліки, що виникають в осередках, які внесено до офіційного реєстру, ЗОДА активно співпрацює з благодійними організаціями та закордонними партнерами.

  • Близько двох місяців тому дав доручення перевірити місця компактного проживання ВПО. Нагадую керівникам установ про особисту відповідальність за належне утримання об’єктів! Також наголошую, стягування з внутрішньо переміщених осіб плати за проживання заборонено відповідними нормативно-правовими документами - порушники відповідатимуть за законом, - підкреслив очільник ЗОВА.

Читайте також

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»

Генератори, паливо та чіткі плани дій – Запорізька область готується до опалювального сезону

Децентралізація: нові можливості чи ослаблення держави?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 314 разів ударили по Запорізькій області

В прифронтовому Запоріжжі відзначили День Конституції України

Як отримати інформацію з реєстру НІБ

Нову підозру від СБУ отримав гауляйтер Запорізької області Балицький

В Запоріжжі відзначили кращих меценатів та волонтерів

Свою свободу та Конституцію українці захищають зі зброєю в руках – в Запоріжжі вшанували полеглих воїнів

«Жоден регіон не мав такої практики, ми – перші»: Євген Мироненко про успіхи в розбудові безпекового середовища

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області