Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Прозорість і підзвітність”: в обласному центрі виявлено підрядника, який хотів отримати кошти за невиконані роботи

8 грудня 2023 - 17:40

Про роботу в рамках проєкту “Прозорість і підзвітність”, ситуацію на тимчасово окупованих територіях та активізацію ворожого ІПСО розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА.

Посадовець зазначив, що останнім часом  представники громадськості та ЗМІ цікавляться оголошеними тендерами. 

  • Дехто пише, що будівництво чи реконструкція окремих адмінбудівель чи поліпшення стану укриттів в медичних чи навчальних закладах начебто недоречна під час війни. Прошу не шукати зраду там, де її немає, - наголосив Юрій Малашко. 

Постановою КМУ визначено порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт об’єктів, що мають вплив на життєдіяльність населення. Запорізькій області розподілено 469 мільйонів гривень на реалізацію 36 будівельних проєктів та створення проєктної документації. Очільник ЗОВА наголосив, що більша частина із загальної суми - субвенція з держбюджету. Всі витрати контролюються Кабміном, Генштабом та ним особисто.  

8-го грудня оголошено 6 тендерів на реконструкцію, капітальний ремонт та будівництво водопроводів у Запорізькому районі. Юрій Малашко наголосив, що це повністю зважене та аргументоване рішення, адже водопроводи у місті Вільнянськ, населених пунктах Зелений Гай, Матвіївка, Новософіївка та Кам’яне побудовані та введені в експлуатацію більше ніж півстоліття тому. Термін їхньої експлуатації давно завершився. Будівництво та капітальні ремонти дозволять зменшити втрати обсягів води. Як результат - знизиться заборгованість комунальних підприємств перед водопостачальником. Крім цього, підвищиться якість питної води та налагодиться безперебійне водозабезпечення жителів населених пунктів.

Продовжує свою діяльність робоча група “Прозорість і підзвітність”. Юрій Малашко зауважив, що за наявними оперативними даними, підрядник, який виконує проєкт відновлення Міського палацу дитячої та юнацької творчості в місті Запоріжжя, мав наміри на підписання актів з роботами, яких не існує. 

  • Попереджаю всіх замовників та керівників підрядних організацій - прийшов час покласти край цій передноворічний практиці, яка складалася роками. Це ваше завдання і ваша персональна відповідальність! - наголосив посадовець. 

Очільник Запорізької ОВА зазначив, що загарбники продовжують творити безчинства на тимчасово окупованих територіях. Наразі вони готують законопроєкт щодо зміни статусу Азовського моря на внутрішнє море росії. Це, за задумом рашистів, має нівелювати дію міжнародного права на цій території. Також окупанти продовжують самовільно та незаконно відбирати майно людей, які виїхали з захоплених ворогом населених пунктів. Від громадян України вимагають оформлювати “довіреності” у посольствах держави-агресора в третіх країнах.   

Крім цього, на тимчасово окупованих територіях росіяни активізували ІПСО. Розуміючи, що продавити оборону на Запорізькому напрямку навіть ціною так званих "м'ясних штурмів" не вдається, вони взялись за пересічних громадян. Неодноразово до обласної державної адміністрації звертались люди, яким приходять повідомлення про так звану евакуацію із Запоріжжя, погрози та пропозиції щодо співпраці з ворогом. Юрій Малашко закликав людей ігнорувати подібні повідомлення та у разі їх отримання звертатися до правоохоронних органів, а також довіряти лише офіційним джерелам інформації.


Читайте також

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович