Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області триває боротьба з корупцією: Юрій Малашко прозвітував про діяльність робочої групи “Прозорість і підзвітність”

10 листопада 2023 - 18:30

Про бездіяльність органів місцевого самоврядування, антикорупційну боротьбу та сумнівні захисні споруди, що встановлюють в Запоріжжі, говорили очільник ЗОВА Юрій Малашко та начальник Управління патрульної поліції в Запорізькій області Олександр Борзенко  на спільному брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Юрій Малашко зазначив, що напередодні відвідав Зарічне Запорізького району та поспілкувався з людьми. Минув тиждень після ракетного удару, а мешканці зруйнованих будинків досі не отримали комплексну допомогу. Посадовець зауважив, що не всі керівники громад та районів здатні оперативно реагувати на людське горе і проблеми. Для ліквідації наслідків збройної агресії в кожній громаді створено запас будівельних матеріалів. Також у разі потреби очільники територій можуть звернутися до ОВА та отримати все необхідне з обласного матеріального резерву. Юрій Малашко зауважив, що люди мають терміново і в повному обсязі отримати ресурси для проведення ремонтних робіт. 

В регіоні триває робота в рамках проєкту “Прозорість і підзвітність”. Фахівці продовжують аналізувати проєктно-кошторисну документацію об’єктів будівництва на предмет завищення вартості.  Після детального вивчення 2 проєктів на загальну суму 52,4 млн. грн, які реалізує керівництво Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, встановлено, що вартість робіт завищено на 15-17%, що складає близько 8 млн.грн. Посадовець наголосив, що у разі, якщо проєкт не буде скориговано до його реальної вартості, і замовників, і виконавців буде притягнуто до персональної відповідальності. 

Крім цього, Юрій Малашко порушив питання щодо листа Міносвіти про “безумовне” переривання навчання у разі ввімкнення сигналу “Повітряна тривога”. Очільник ЗОВА зазначив, що освітній процес в умовах воєнного стану повинен бути орієнтований, перш за все, на створення безпечних умов навчання.

  • Кожна педагогічна рада має побудувати власну модель забезпечення доступу до освіти в дистанційній формі з урахуванням всіх складових безпеки. Рішення щодо формату навчання ухвалює не Рада оборони чи ЗОДА, а саме освітній заклад - враховуючи як думку батьківської спільноти, так і рекомендації Міносвіти. Головне наше завдання при цьому - зберегти життя та здоров’я наших людей, - наголосив посадовець.

В обласному центрі почали встановлювати модулі безпеки. Юрій Малашко зауважив, що це має бути не заклад торгівлі у вигляді комори для захисту, а повноцінне найпростіше укриття, що побудоване з урахуванням будівельних та безпекових норм. Такі захисні споруди мають встановлювати не лише в обласному центрі, а й в районах. Обласна державна адміністрація готова до співробітництва з відповідальним бізнесом.

Своєю чергою Олександр Борзенко наголосив, що  встановлення таких споруд має бути доречним та відповідати встановленим законом нормам.


Читайте також

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу