Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівниця апарату ОДА на прямому зв’язку з жителями регіону

17 жовтня 2023 - 17:15

Під час “прямої лінії” керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко поспілкувалася з жителями Запорізької області. Звернення стосувалися стану укриттів, гуманітарної допомоги та роботи міських комунальників.

Так, до керівниці апарату ОДА звернулися жителі кількох багатоквартирних будинків, які скаржаться на неналежний стан укриттів. Зокрема в домі є сховище, в якому неможливо укриватися від російських обстрілів. В приміщенні оселилися пацюки, а стіни покрились пліснявою.

В іншому домі власник приміщень на першому поверсі фактично знищив систему опалення. Мешканцям дому довелось через суд домагатися відновлення труб. Водночас цокольний поверх, за словами мешканців вже перебував у аварійному стані

Скаржаться жителі Запоріжжя і на роботу установи «Місто для людей», що здійснює ремонт та утримання внутрішньодомових мереж водопостачання.

Так, в одному з будинків кілька тижнів майже немає води, через низький тиск у трубах. Численні звернення мешканців до керуючої компанії та міського департаменту ЖКГ не дали результату. Тому мешканці звернулися до обласної влади за допомогою.

Зінаїда Бойко наголосила, що недоліки мають усунути саме міські комунальники. До того ж, інформацію про неналежний стан укриттів передадуть правоохоронцям та ДСНС.

Звертаються мешканці до обласної влади і за підтримкою. Після звернення, людям з інвалідністю передали гуманітарну допомогу.

Жителі Оріхова повідомили, що вже давно виїхали з міста, але їм досі приходять рахунки за електрику, якою вони не користуються. Зінаїда Бойко зазначила, що наразі нарахування плати за електрику для мешканців, які не можуть користуватися своїм житлом призупинено. Борги для такої категорії населення не мають нараховуватися.

Обласна влада продовжує розв’язувати проблеми громадян та оперативно реагувати на сигнали громадськості. Громадяни можуть безоплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграмм чат-бот.

Наступна “гаряча лінія” за графіком запланована на 19 листопада, під час якої заступник голови ЗОДА Євген Мироненко відповість на питання громадян.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

 

 

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн