Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Права людини в бізнесі під час війни: нові освітні серіали від Дія.Бізнес та Дія.Освіта

13 жовтня 2023 - 14:55

Мінцифра презентує два освітні серіали: базовий «Бізнес та права людини» та поглиблений «Належна обачність щодо прав людини під час війни». Вони будуть цікавими для підприємців та всіх, хто хоче розбиратися в деталях ведення відповідального бізнесу в умовах війни. 

У серіалі експерти пояснюють, як права людини повʼязані з бізнес-діяльністю та на які аспекти варто зважати, щоб ефективно управляти ризиками для прав людини у воєнний час. 

«Ми презентуємо два освітні серіали для бізнесу з теми прав людини. Дотримання прав людини забезпечує розвиток людського капіталу — найціннішого капіталу сьогодення. Важливість відповідального ведення бізнесу на сучасному глобалізованому ринку невпинно зростає — про це свідчать підходи ЄС, ОЕСР, провідних економік світу. Права людини мають лежати в основі кожного рішення, яке ухвалюють представники держави та бізнесу», — пояснює заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Переглядаючи серіал «Бізнес та права людини», ви дізнаєтеся:

  • чому держави та компанії запроваджують міжнародні стандарти з відповідального ведення бізнесу, зокрема підхід «бізнес і права людини»;
  • як це вплине на український бізнес;
  • які практичні інструменти допоможуть компаніям оцінювати та мінімізувати свій вплив на права людини, щоб уникнути серйозних юридичних ризиків чи шкоди репутації.

«Народ Японії підтримує Україну в ці часи безпрецедентної кризи, спричиненої війною, і ми віримо, що разом зможемо відновити країну та створити ще світліше майбутнє для всіх. Ці освітні курси допоможуть українській бізнес-спільноті вистояти та подолати всі виклики, озброївшись знаннями та інструментами, необхідними для просування прав людини й етичних ділових практик, що сприятиме розбудові сильної, стійкої та сталої України», — зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Спікери серіалу — Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, та Лариса Денисенко, правозахисниця і журналістка.

Серіал «Бізнес та права людини» містить вісім серій. Його можна переглянути на платформі Дія.Освіта за посиланням.

 

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн