Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З прифронтових районів Запорізької області вивезли 59 неповнолітніх: служба у справах дітей прозвітувала про результати роботи

5 жовтня 2023 - 16:50

Про результати обов’язкової евакуації з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів розповіла начальниця служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА.

Наприкінці серпня обласна влада оголосила про рішення Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану щодо переміщення зі Степногірську, Преображенки, Єгорівки, Гуляйполя та Новопавлівки до більш безпечних територій дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками. Запорізькою ОВА було повністю пропрацьовано механізм евакуації: підготовлено місця для розміщення, забезпечено необхідну кількість транспорту. Посадовиця зазначила, що протягом 30 діб було евакуйовано 59 дітей. Всім, хто покинув небезпечні території, в обласному центрі надали необхідну допомогу, зокрема медичну та гуманітарну, а також психологічну підтримку. 

Антоніна Матвєєва зауважила, що евакуаційні групи не вилучали дітей з родин насильно. Натомість вони проводили з людьми інформаційно-роз'яснювальну роботу та переконували дати згоду на виїзд. Наразі з п’яти прифронтових населених пунктів евакуювали всіх неповнолітніх з особами, що їх супроводжують. 

  • Це була дуже кропітка та складна робота з батьками. Наш головний обов'язок - захистити дітей та пояснити батькам, що життя їхньої малечі важливіше ніж домівка або город. Фахівці служби у справах дітей разом з правоохоронцями щодня виїжджали до Пологівського та Василівського районів й закликали евакуюватись тих, хто попри величезну небезпеку там залишався або встигнув повернутись, - наголосила посадовиця. 

Діти зі своїми родинами зможуть поїхати додому, коли дозволить безпекова ситуація. Пріоритетним завданням обласної влади й надалі залишається вберегти життя та здоров'я малечі.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді