Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

"Всі понесуть адміністративну відповідальність" – в обласному центрі тривають перевірки укриттів

4 жовтня 2023 - 19:40

В Запорізькому регіоні триває регулярний моніторинг осередків безпеки. Фахівці Національної поліції та ДСНС спільно зі структурними підрозділами ОДА проводять рейди та перевіряють дотримання всіх норм під час облаштування сховищ та їхню безпосередню доступність. Попри постійний контроль з боку обласної влади та правоохоронних органів, зустрічаються й об’єкти, які залишаються зачиненими навіть у період повітряних тривог. 

Під час інспекції, яку провів очільник ЗОВА Юрій Малашко, в центрі Запоріжжя виявлено закрите сховище, яке знаходиться на балансі ОСББ. Представників об'єднання співвласників багатоквартирного будинку на місці не виявили, отож для відкриття сховища залучили правоохоронців й рятувальників. 

Юрій Малашко наголосив, що всі балансоутримувачі, які мають забезпечити належний стан укриттів, будуть притягнуті до відповідальності у разі, якщо сховища закриті. Також очільник ЗОВА закликав громадян повідомляти поліції про зачинені під час повітряної тривоги укриття, адже лише спільними зусиллями вдасться забезпечити постійний доступ до об’єктів цивільного захисту.

  • Звертаюсь до власників приміщень, де облаштовані укриття. Безперешкодний доступ має бути забезпечений 24/7. Відповідальні за об'єкт особи, які порушують чинне законодавство, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, - наголосив посадовець. 


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді