Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На XV Рішельє-форумі публічної служби очільник Запорізької ОВА поділився історією незламності регіону

20 вересня 2023 - 14:30

Під час повномасштабного вторгнення одним з головних завдань державної влади та органів місцевого самоврядування залишається забезпечення повноцінної роботи й надання якісних послуг громадянам. Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко взяв участь в  XV Рішельє-форумі публічної служби «Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни». Метою заходу є пошук ефективних рішень щодо організації адміністративної діяльності у воєнний та повоєнний період.

Юрій Малашко розповів про загальну ситуацію у Запорізькій області та поділився історією стійкості прифронтового регіону. Кожного дня військовослужбовці рф завдають близько сотні ударів по області. Понад 70% території окуповано, 43 населені пункти знаходяться на лінії розмежування, а 19 громад залишаються підконтрольними Україні. 

Очільник ЗОВА зазначив, що голови 4 тимчасово окупованих районів та 34 ТГ виїхали до Запоріжжя в перші дні повномасштабного вторгнення, що дало змогу  зберегти керованість територій.  В 42 громадах, які перебувають в окупації, вже створено 37 військових адміністрацій населених пунктів. Процес досі триває: до Офісу Президенту подано пропозиції щодо створення ВА та призначення їхніх керівників в тих населених пунктах, де цього вимагає поточна ситуація. Важливо, що на 76% збережено кадровий склад працівників органів влади регіону, які мають великий досвід та управлінські навички.

  • У кожної території своя особлива історія незламності, яку щодня формують наші люди та їхні вчинки. Сьогодні стійкість по-запорізьки – це створені окупованими районами та громадами ХАБи, на базі яких вирішуються нагальні питання внутрішньо переміщених осіб. Це організація евакуації та гуманітарна допомога людям на лінії вогню, а також забезпечення життєдіяльності території й підтримка військових, - наголосив очільник ЗОВА.  

Крім цього, в регіоні продовжують доопрацьовувати плани деокупації та готуються до проведення заходів із відновлення роботи органів  влади й систем життєдіяльності на звільнених територіях. 

  • Маємо чітке розуміння, що перед нами досі залишається багато викликів в питанні забезпечення стійкості громад Запорізької області в умовах війни. Кожна проблема може бути розв'язана завдяки об’єднанню зусиль, чіткій взаємодії та ефективному плануванню дій всіх учасників процесу, - зазначив Юрій Малашко.  


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни