Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади на новому рівні безпеки: в Запорізькій області впроваджують низку проєктів

19 вересня 2023 - 19:45

В офіційному Медіацентрі при ОДА відбувся спільний брифінг заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Мироненка з начальником управління запобігання надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС України в Запорізькій області Євгеном Водоп’яном та т.в.о. начальника сектора взаємодії з громадами УПД ГУНП в Запорізькій області Олександром Чудновським щодо убезпечення життєдіяльності регіону.

Спільно з ДСНС та ГУ НП в Запорізькому регіоні обласною військовою адміністрацією підготовлено план реалізації низки заходів в громадах. З огляду на ситуацію, наразі робота проводиться лише в Запорізькому районі. Так, ОДА розроблено чек-лист з переліком 29 компонентів, які визначають ступінь безпечного середовища. Євген Мироненко зазначив, що органи державної влади працюють за п'ятьма основними напрямками, які стануть фундаментом безпечного середовища:

  • присутність поліцейського в громаді/наявність поліцейської станції;

  • пожежно-рятувальні загони на території;

  • сучасна система оповіщення;

  • наявність всього спектру безпекових заходів в приміщеннях, де надаються публічні послуги (заклади освіти, культура, медицини, соціальні та адміністративні центри);

  • впровадження “Менеджера безпеки” - відокремленого структурного підрозділу в системі управління громад, який би відповідав за напрямки пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, а також публічного порядку.

Заступник очільника ОДА зазначив, що наразі є потреба у створенні 9 поліцейських станцій в 6 громадах області. Ініціаторами мають виступати органи місцевого самоврядування. Також планується побудувати Центри безпеки, в яких можуть розміщуватися одразу декілька екстрених служб, зокрема у Широківській, Матвіївській, Михайло-Лукашівській громадах.

Крім цього, до 1 січня 2024 року планується проведення організаційно-штатних змін щодо створення відділів або секторів з питань забезпечення безпекового середовища, залежно від кількості населення, яке мешкає в територіальній громаді.

  • Як зазначив Президент України, розподіл коштів з місцевих бюджетів має відбуватися відповідно до потреб. Наш пріоритет наразі - допомога воїнам та убезпечення цивільного населення. Зараз ми зосереджуємося на створенні проєктів та підрахунку кількості необхідних ресурсів. Сподіваємось на підтримку центральних органів виконавчої влади та наших міжнародних партнерів, - зазначив Євген Мироненко.

Також, на території деяких ТГ впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Його головне завдання - запобігати вчиненню правопорушень, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, орієнтуватися на потреби місцевого населення та підтримувати постійний контакт з мешканцями.


 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни