Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада та правозахисники вдосконалюють механізм відновлення українських документів на деокупованих територіях

18 вересня 2023 - 18:45

Очільник ЗОВА Юрій Малашко зустрівся з представниками благодійного фонду “Право на захист”. Обговорили порядок надання юридичної допомоги та відновлення документів для мешканців звільнених територій Запорізької області.

Так, наразі розглядається можливість компенсації державного збору за відновлення українського паспорта для місцевого населення на деокупованих територіях. За даними Державної міграційної служби, вартість адміністративного збору в разі оформлення паспорта громадянина України у формі картки становить 450 грн (вартість адміністративної послуги – 126 грн та вартість бланка – 324 грн).

Наразі обласна влада спільно з правоохоронцями, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Державною міграційною службою розробляють механізм розв'язання всіх проблемних питань щодо відновлення українських документів на деокупованих територіях. За попередніми підрахунками, репаспортизації підлягатиме близько 53 тисяч осіб.

  • З перших днів війни Запорізька область потерпає від терору ворога. На захоплених територіях загарбники примушують людей отримувати псевдопосвідчення рф та знищувати українські паспорти. Ті, хто виїхав з окупації, потребують юридичної допомоги щодо відновлення документів. Для цього ми активно взаємодіємо з нашими міжнародними партнерами, зокрема тримаємо контакт з УВКБ ООН. Дякую за всебічну підтримку наших людей!, - зазначив Юрій Малашко.

Крім цього, обговорили порядок надання допомоги евакуйованим, які зараз проживають в місцях компактного розміщення. Як зазначив очільник обласної військової адміністрації, люди, що виїхали із зони бойових дій, потребують не лише гуманітарної допомоги, але й фахової психологічної підтримки та юридичних консультацій.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни