Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі триває відбудова багатоповерхівок, понівечених російськими ракетами

14 вересня 2023 - 15:40

Про перебіг відновлювальних робіт у житлових будинках, що зруйновані внаслідок ворожих обстрілів, розповів очільник ЗОВА Юрій Малашко під час брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Так, в червні поточного року стартував процес реконструкції 4 об'єктів обласного центру, що розташовані за адресами: просп. Соборний 151, вул. Сталеварів 16, вул. Кияшко 22 та вул. Зестафонська 10. Кошторис за проєктною документацію складає близько 548 млн грн. Відбудова здійснюється коштом місцевого бюджету, приватних інвесторів та державної субвенції. Зокрема, з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на відновлення зазначених житлових будинків перераховано 387 млн грн. 

  • Продовжуємо виконувати доручення Президента України щодо оперативної реконструкції багатоповерхівок. До початку опалювального сезону плануємо відновити перекриття та встановити радіатори, аби розпочати оздоблювальні роботи всередині. Усі зусилля спрямовуємо на те, щоб наші мешканці змогли повернутись до своїх домівок якомога скоріше, - наголосив очільник ЗОВА.

Процес сповільнює безпекова ситуація, адже під час повітряних тривог будівельні роботи призупиняються. Проте, за словами Юрія Малашко, фахівці налаштовані оптимістично. 

Керівник ЗОВА додав, що обласна влада планує реконструкцію зруйнованих об'єктів й на території регіону. Для цього вже подано проєкти на отримання субвенції з державного бюджету. Однак, через безпосередню близькість до лінії фронту ремонтно-будівельні роботи розпочнуться тоді, коли це дозволить безпекова ситуація.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни