Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Правоохоронні органи продовжують дієво виконувати покладені на них завдання”

23 серпня 2023 - 10:45

Очільник Запорізької ОВА долучився до координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону, де обговорили стан протидії злочинності, а також захист громадян, суспільства та держави в умовах воєнного стану. Так, Юрій Малашко зазначив, що важливим аспектом роботи є оцінка факту пособництва країні-агресорці. 

  • Правоохоронні органи продовжують дієво виконувати покладені на них завдання, забезпечуючи захист кожної людини та національної безпеки держави. Одним з пріоритетів залишається протидія колабораційній діяльності на тимчасово окупованих територіях. Попри те, що документування злочинів в захоплених населених пунктах є складним, ми продовжуємо співпрацювати в цьому напрямі та надаємо необхідну інформацію, - наголосив голова обласної військової адміністрації.

Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник повідомив про загальні результати, прогалини та успіхи в роботі правоохоронних органів, а також доповів про розроблення конкретних спільних заходів спрямованих на покращення криміногенної обстановки в регіоні:

  • Важливе значення для захисту інтересів країни має системна протидія кримінальним правопорушенням проти основ національної безпеки України. Ми визначили наші пріоритети на найближчий час, серед них виявлення та розкриття кримінальних порушень, зокрема в бюджетній сфері з ознаками корупції, боротьбі з незаконним переправленням через державний кордон, ухиленням від призову під час мобілізації, незаконним використанням зброї, обігом наркотичних речовин тощо.

Наразі, потужну роботу ведуть співробітники СБУ: у поточному році повідомлення про підозру отримали 253 особи, до суду спрямовано 220 обвинувачувальних актів, засуджено 41 особу. За цими показниками Запорізька область займає перше місце в державі. За фактами колабораційної діяльності до суду направлено 194 обвинувачувальних акти. Сергій Спільник розповів, що в регіоні триває фіксація шкоди завданої довкіллю, підвищено розкриття екологічних правопорушень. Крім цього, активізовано протидію хабарництву - до суду передано 47 обвинувальних актів про корупційні злочини. 

Очільник ЗОВА нагадав, що налагоджені дії та координаційна робота в сфері протидії злочинності визначені чинним законодавством. Це є найпершим обов’язком керівників правоохоронних органів. 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів