Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За дорученням Президента України в Запоріжжі триває відновлення пошкоджених багатоповерхівок

19 серпня 2023 - 16:00

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України обласний центр Запорізької області зазнав нищівних ударів, внаслідок яких було пошкоджено та частково зруйновано 11 багатоповерхівок. Заступник голови ЗОДА Валерій Шевченко розповів про перебіг відновлювальних робіт на одному з таких об’єктів.

  • На сьогодні у нас продовжуються роботи з відновлення 4-х будинків, які були зруйновані внаслідок обстрілів рф. У цьому будинку внаслідок удару ракетою було зруйновано 18 квартир, в яких проживало близько 50 жителів Запоріжжя. Відновлення будинку відбувається коштом міського та державного бюджетів: місто виділило близько 22 млн грн, а держава - 38 млн грн. Цей будинок планують відбудувати до кінця року, а мешканці нарешті повернуться у свої квартири. Будівельники працюють та відновлюють те, що зруйнували російські нахаби. Все відбудуємо та відновимо. Все буде Україна! - наголосив Валерій Шевченко.

Підрядна організація розпочала відновлювальні роботи на початку червня. Наразі виконані всі демонтажні роботи, майже завершено відновлення несучих конструкцій. Працівники заливають монолітний пояс та перекриття 3-го поверху. На даху встановлено нові крокви, монтується зливова система. Триває підготовка до монтажу системи опалення. Як зазначив представник підрядної організації протягом тижня планується покриття даху металочерепицею. 

Зі слів представниці замовника робіт, Департаменту з управління житлово-комунальним господарством ЗМР, згідно з проєктно-кошторисної документації на об’єкті заплановано повне відновлення: несучі конструкції, зовнішні та внутрішні стіни, покрівля, опорядження квартир, ремонт укриття. Крім цього будівельники відновлять приміщення ЦНАПу, який був розташований на першому поверсі будівлі.

Робота триває, в деяких випадках навіть випереджаючи графік. Постраждалі внаслідок удару до кінця року отримають повністю відремонтовані та придатні для життя квартири.

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів