Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області напрацьовують базу пріоритетних проєктів для залучення державних інвестицій

31 липня 2023 - 16:40

Про запровадження Реєстру пріоритетних проєктів регіону, що можуть реалізовуватися із залученням коштів державного бюджету розповіла в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Людмила Грабчилєва на нараді голови ЗОВА Юрія Малашка з представниками структурних підрозділів, очільниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

Цього року Запорізька область як інші регіони, що зазнали значних матеріальних втрат та найбільше постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення рф, отримують максимальну фінансову підтримку з боку держави. Так, на реалізацію проєктів з відновлення інженерної та соціальної інфраструктури громад регіону в державному бюджеті заплановано понад 1,8 млрд грн. Наразі здійснюється робота зі складання бюджетних запитів на 2024 та наступні за плановим 2 роки.

Так, на виконання розпорядження від 21.07.2023 385 запроваджено Реєстр пріоритетних проєктів і заходів Запорізької області.

  • До Реєстру планується вносити інформацію про проєкти та заходи, що передбачають проєктування, будівництво, реконструкцію, відновлення, модернізацію, облаштування, ремонт обʼєктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства та інших обʼєктів, що мають вплив на життєдіяльність населення на території, - зазначила посадовиця.

Створення такого Реєстру дозволить оперативно приймати управлінські рішення, зокрема в частині формування запитів на отримання державних інвестицій та коштів міжнародних донорів.

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році