Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інвестиційні проєкти за участю міжнародного капіталу: Запорізька ОДА налагоджує комунікацію з закордонними партнерами

28 липня 2023 - 16:15

Стабілізацію рівня економіки, гуманітарну допомогу для населення, підтримку військових та відбудову Запорізької області обговорив перший заступник голови ЗОВА Руслан Мовчан з делегацією Carlsberg Group - одним із найбільших данських інвесторів на території України. 

Від початку війни Запорізький завод ПрАТ «Карлсберг Україна» та інші потужності компанія на території держави призупинили свою діяльність, сфокусувавшись на безпеці співробітників. Попри це, корпорація зберегла заробітну плату всім працівникам і продовжила сплачувати податки, тим самим наближаючи Перемогу. Як зазначив виконавчий віцепрезидент регіону Центральної та Східної Європи Carlsberg Group Ларс Леманн, планів закривати завод немає, а навпаки, кампанія збирається посилити виробництво на території Запорізької області та відновити роботу на повну потужність. Окремо обговорили питання працевлаштування військових, які отримали травми в результаті бойових дій та повернулися до цивільного життя.

Руслан Мовчан додав, що Запорізька ОДА всебічно підтримає функціонування підприємства та допоможе відпрацювати з ПАТ "Запоріжжяобленерго" питання стабілізації енергопостачання на виробництві.

  • Міжнародне партнерство, створення нових робочих місць та фінансування проєктів, пов'язаних з післявоєнною відбудовою, є стимулюючим фактором не лише для нашої країни, але й для сусідніх держав. Інвестиційні проєкти за участю міжнародного капіталу зараз дуже необхідні Україні, тому активно підтримуємо посилення взаємодії між владою та підприємствами у нашому регіоні, - наголосив перший заступник голови ОВА.

Крім налагодження співпраці в напрямку економіки, Руслан Мовчан звернув увагу на потребу в підтримці дітей-сиріт, що потребують лікування, та реабілітацію українських військових. Своєю чергою представники делегації Carlsberg Group зазначили, що допоможуть налагодити контакт з профільними фондами та організаціями. Крім цього, перший заступник голови ОВА розповів про розроблення обласною державною адміністрацією проєкту забезпечення населення всіма необхідними видами допомог, завдяки якому організації зможуть відстежувати запити заявників та здійснювати контроль за цільовим використанням наданої допомоги.

  • Попри ризики, ми готові продовжувати роботу в Запорізькій області та фінансувати проєкти пов’язані з відновленням. Ми підлаштовуємось під потреби регіону, тому чітке розуміння першочергових потреб є надзвичайно важливим. Головне для нас - прозорість, - підкреслив Ларс Леманн.

Крім цього під час зустрічі розглянули можливість надання допомоги донорів для організації облаштування пунктів деконтамінації на випадок настання надзвичайної ситуації в регіоні. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році