Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перша леді України та Прем’єр-міністра провели виїзне засідання Ради безбар’єрності

27 липня 2023 - 18:05

Перший заступник голови Запорізької ОДА Руслан Мовчан, заступник голови ОДА Віталій Сиволап та керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко долучились до засідання Ради безбар’єрності  в онлайн-форматі. 

Захід пройшов під головуванням Олени Зеленської та Дениса Шмигаля. До обговорення також долучилися міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний та представники обласних військових адміністрації.

«Доки триває війна, людей, які потребуватимуть протезування, на жаль, ставатиме більше. Це означає, що ваша робота набуває ще більшої важливості. Зараз ми точно знаємо: безбар’єрною має стати вся країна. Це має бути весь наш простір. Фізичний, коли зручність не закінчується разом з інфраструктурними змінами. І простір ментальний, коли можливості не обмежені ніде, ні в чому», – акцентувала Олена Зеленська на засіданні.

Міністерство у справах ветеранів презентувало проект «Розвиток спорту для ветеранів», який має на меті залучення до активного способу життя ветеранів і членів їхніх родин. Центральна виборча комісія представила проект «Покращення доступності волевиявлення для людей з інвалідністю», який передбачає під час повоєнного відновлення створення умов для самостійного голосування виборців із порушеннями здоров’я. 

Дружина Президента закликала відповідально ставитися до використання коштів, чітко визначати пріоритети, діяти раціонально, адже це – запорука безпеки й відновлення України.

 

За матеріалами ОПУ

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році