Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відпрацювали механізми реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період

27 липня 2023 - 15:15

В обласному центрі провели штабні тренування з органами управління та силами цивільного захисту при ліквідації наслідків НС на обʼєктах, тепло-, водопостачання та водовідведення, повʼязаних із можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2023/2024 років та військовою агресією рф. 

  • Всі ми пам'ятаємо, як минулої осені підступний ворог активно атакував об’єкти критичної інфраструктури України, маючи на меті “погасити” енергосистему. Зараз найголовніше завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування відпрацювати заходи реагування на можливі загрози для цивільного населення. Для цього обласна влада разом зі спеціалізованими службами проводить штабні тренування, - зазначив заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко. 

Так, відповідно до плану навчань всі долучені структури та служби напрацювали алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, спричинених погіршенням погодних умов під час військової агресії рф.

За легендою у регіоні фіксується погіршення погодних умов та на території Запорізької області оголошено “штормове попередження”, а внаслідок умовного ворожого ракетного удару без тепло-, електро, водопостачання залишився обʼєкт критичної інфраструктури та 5 багатоповерхових житлових будинків у м. Запоріжжя.

Відповідно в рамках сценарію тренувань Регіональною комісією з питань ТЕБ та НС Запорізької області прийнято рішення щодо організації ліквідації наслідків НС, організації проведення аварійно відновлювальних робіт з відновлення тепло-, електро, водопостачання, розгортання Пунктів Незламності. Крім цього проведення інформування населення через офіційні ресурси Запорізької ОДА та регіональні ЗМІ щодо актуального стану справ, правил поведінки для населення та адреси Пунктів незламності з повідомлення про їх оснащення та послуги, які можливо отримати. Департаментом з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації разом зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області розроблено Схему взаємодії органів управління і сил ЦЗ при протидії загрозам під час ускладнення погодних умов у зимовий період 2023-2024 років на території Запорізької області.

Під час практичного відпрацювання, що стосувалось організації роботи Пунктів Незламності в режимі цілодобового функціонування у разі порушенні сталої роботи систем життєзабезпечення, протягом двох годин  “Пункти незламності” перевели у режим готовності. Фахівцями ДСНС проведено робота з укомплектації таких обʼєктів всім необхідним відповідно до вимог Порядку їх організації та функціонування. Мобільний пункт незламності, що розгорнули ДСНС оснащений, зокрема питною водою, продуктами харчування, аптечками, джерелами живлення мобільних пристроїв тощо. Загалом в Запорізькій області 30 таких пунктів. 

Євген Мироненко відзначив, що результати тренування позитивні, а всі відповідальні структури та служби Запорізької області у разі виникнення надзвичайних ситуацій, повʼязаних із можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду та повномасштабною війною з рф готові до дій за призначенням. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році