Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В ЗОДА нагадали алгоритм інформування у разі виникнення надзвичайної ситуації у закладах охорони здоров'я

17 липня 2023 - 16:20

Для організації взаємодії з органами місцевого самоврядування територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади та населенням Департаментом охорони здоров’я розроблена нова сучасна форма збору інформації щодо постраждалого населення в умовах збройної агресії з боку російської федерації. Про це на нараді під головуванням керівника ЗОВА Юрія Малашка з представниками структурних підрозділів, очільниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів, розповіла директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Вікторія Клименко.

У зв’язку зі збройною агресією рф проти України та враховуючи безпекову ситуацію в області виникла гостра потреба в організації оперативної та дієвої взаємодії між системою охорони здоров’я та територіальними підрозділами ЦОВВ, зокрема ГУ НП і ГУ ДСНС та органами місцевого самоврядування. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2022 № 179-р «Про організацію функціонування єдиної державної системи цивільного захисту в умовах воєнного стану» Запорізьку територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту переведено в режим виконання завдань за призначенням в умовах воєнного стану. Обласні заклади охорони здоров’я переведені в режим режим «ПОВНОЇ ГОТОВНОСТІ» для ліквідації наслідків НС в умовах повномасштабної війни. 

Враховуючи наказ Міністерства внутрішніх справ України 06.08.2018 № 658 «Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» такою є ситуація, коли загинуло від 2 осіб, травмовано від 5 осіб. Тому з метою організації взаємодії з органами місцевого самоврядування територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади та населенням Департаментом охорони здоров’я розроблена нова сучасна форма збору інформації щодо постраждалого населення в умовах збройної агресії з боку російської федерації. Закладам охорони здоровʼя запропоновано при виникненні зазначених ознак інформувати вузол територіальних органів управління охорони здоров'я за цією формою, яка містить стислий опис надзвичайної події, особисту інформацію про постраждалого, його стан, діагноз тощо.

Вікторія Клименко нагадала порядок дій керівників закладів охорони здоров'я у разі виникнення надзвичайної ситуації. За словами директорки Департаменту охорони здоров’я з відповідальними особами буде проведено додаткову роз'яснювальну роботу, аби у разі виникнення реальної загрози, вони зберегли життя та безпеку всіх пацієнтів та працівників.  



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок