Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За дві доби поліцейські задокументували понад 120 влучань ворожих ракет та снарядів по території Запорізької області

26 червня 2023 - 14:00

24 та 25 червня росіяни обстрілювали територію регіону із зенітно-ракетних комплексів, авіації, артилерії, РСЗВ, застосували БПЛА. Влучання зафіксовані в обласному центрі, на околицях міста, а також у Пологівському та Василівському районах. Внаслідок обстрілів з пораненнями різного ступеня важкості до лікарні госпіталізовано чотирьох громадян.

Упродовж двох діб жителі області вкотре перебували під обстрілами окупантів. Поліцейські зафіксували 53 повідомлення про руйнування житлової інфраструктури та об’єктів підприємства в Запоріжжі і околицях міста. 

Також від влучань ворожих снарядів постраждали мешканці Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Левадного, Новоданилівки, Ольгівського, Малинівки, Новодарівки, Темирівки, Затишшя, Мирного, Малої Токмачки, Преображенки, Чарівного, Червоного, Білогір'я, Полтавки, Новоіванівки, Лугівського, Плавнів, П'ятихаток.

Під час ворожих атак поранено трьох мирних жителів Преображенки – 73-річного чоловіка та двох жінок, 85-ти та 77-ти років, а також 77-річну жительку Новоданилівки. Їх доставлено до лікарні з осколковими та мінно-вибуховими травмами.

Наслідки влучань задокументували працівники поліції та СБУ. За зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також