Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За матеріалами СБУ підозру повідомлено 2 працівницям  «міністерства  по тарифам і ціновому врегулюванню» у тимчасово окупованому Мелітополі

22 червня 2023 - 16:00

Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність двох працівниць «міністерства  по тарифам і ціновому врегулюванню» на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя. За результатами слідчих дій повідомлено про підозру так званим «начальнику відділу фінансово-господарських та державних закупівель» та «начальнику відділу тарифного врегулювання у сфері електроенергетики» вказаного «міністерства».

 

Обидві зловмисниці є мешканками Мелітополя, які з початком широкомасштабного вторгнення підтримали російських загарбників та пішли з ними на співпрацю. 

Колишня адміністраторка водно-спортивного комплексу Мелітополя, була призначена на посаду начальника «відділу фінансово-господарських та державних закупівель» за особистої протекції так званого «преседателя совета министров военно-гражданской администрации Запорожской области» -  Кольцова.

На цій «посаді» вона виконувала завдання кремля щодо адаптації нормативно правових актів відповідно до законодавства рф у сфері нарахування тарифів на житлово-комунальні послуги, та розподілення бюджетних асигнувань на підтримку окупаційної влади.

Її колега, колишня працівниця КП «Чистота», з перших днів окупації регіону виправдовувала повномасштабне вторгнення в Україну військ рф та пішла на співпрацю з окупаційною владою. Її було призначено на посаду начальника «відділу тарифного врегулювання у сфері електроенергетики» у тому ж «міністерстві». 

Вона також виконує усі накази кремлівського режиму, щодо  впровадження тарифної сітки на житлово-комунальні послуги на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, за основу яких брались розрахунки за прикладом тарифів ростовської області.

Також вона видала низку розпоряджень, згідно з якими усі мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області повинні сплачувати тарифи ЖКГ у російських рублях. 

Слідчі СБУ повідомили обом зрадницям про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Наразі обидві зловмисниці переховуються на тимчасово окупованій території півдня України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області