Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У ЗОВА обговорили умови бронювання працівників критично важливих для області підприємств

2 травня 2023 - 10:50

Особливості чинного нормативно-правового акту щодо Критеріїв визначення підприємств, установ організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальної громади в особливий період,  обговорили на нараді очільника ЗОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, РВА та громад області.

Як зазначила  в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Людмила Грабчилєва, відповідні критерії для Запорізької області розроблені на виконання постанови КМУ від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час», затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 13.04.2023 № 183 та зареєстровані територіальним органом юстиції 18.04.2023 за № 39/596.

Затверджений перелік містить 51 критерій за 14 видами/сферами економічної діяльності. В залежності від сфери діяльності для визначення підприємства важливим для потреб громади необхідно відповідати умовам від 1-го до 3-х критеріїв.

В структурних підрозділах ОДА мають бути створені та функціонувати відповідні робочі групи, які опрацьовуватимуть подані підприємствами  пакети відповідних документів. Крім цього, робочі групи братимуть до уваги листи-обгрунтування підготовлені РВА щодо критичної необхідності підприємства для громади. 

“Визначення підприємств критично важливими для громади області - це лише один із критеріїв, який є необхідним для отримання статусу критично важливого підприємства для бронювання військовозобов'язаних працівників. Крім того, суб'єкт звернення має надати підтверджуючі документи на відповідну кількість необхідних державних критеріїв. Підприємство може бути критично необхідним для громади області, відповідаючи обласним критеріям, але якщо суб'єкт звернення не подає документів на відповідність державним критеріям, то воно не може бути визначено критично необхідним  для всієї області та мати преференції щодо бронювання працівників” - зазначила Людмила Грабчилєва.

З повним текстом розпорядження голови Запорізької обласної військової адміністрації від 13.04.2023 № 183 (зареєстрованим в Південному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Одеса) 18 квітня 2023 року за № 39/596), яким затверджено Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальної громади в особливий період у Запорізькій області можна ознайомитися на офіційному вебсайті ОВА.





Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни