Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як функціонує мережа ЦНАП Запорізької області в умовах воєнного стану

17 квітня 2023 - 15:50

Про негативний вплив тимчасової окупації й збройної агресії на функціонування мережі ЦНАП та надання ними адміністративних послуг розповіла в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Людмила Грабчилєва на нараді очільника ЗОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ОДА, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

На початку наради Юрій Малашко представив нову директорку Департаменту охорони здоров'я ОДА Вікторію Клименко та побажав їй успіхів у подальшій роботі.

Так, на початку 2022 року на території регіону функціонувало 117 об'єктів мережі ЦНАП (центри надання адміністративних послуг, віддалені робочі місця адміністраторів, територіальні підрозділи та мобільний ЦНАП). На сьогодні у громадах області, що знаходяться на підконтрольній Україні території та здійснюють свої повноваження в повному обсязі, функціонує лише 26 об'єктів мережі, тобто 22 % від усієї створеної у довоєнний час мережі об'єктів ЦНАП.

  • На кількість наданих адмінпослуг послуг істотно вплинуло не тільки скорочення мережі ЦНАПів, а й блокування більшості державних реєстрів та баз даних. Так, для відновлення доступу громад до реєстрів та інформаційних систем, Департаментом організовано та налагоджено взаємодію з відповідними Міністерствами, які є держателями цих реєстрів. Натепер 19 громадам поновлено доступ до 63 реєстрів, - зазначила Людмила Грабчилєва.

Посадовиця зазначила, що відмічається позитивна динаміка - з початку 2023 року адміністраторами ЦНАП вже надано 33,2 тис. послуг, що в порівнянні з відповідним показником минулого року більше на 5,7%.

Також, Людмила Грабчилєва повідомила, що ЦНАПи області активно залучені до запровадженого Мінцифри моніторингу роботи з відгуками за результатами зовнішньої оцінки рівня задоволеності суб'єктів звернення.

  • За підсумками проведеного у березні 2023 року оцінювання рівня задоволеності за результатами QR-опитування Запорізька область посіла місце серед 22 інших областей та м. Київ, які брали участь в оцінці. Загалом область отримала 71 позитивний відгук, - наголосила в.о. директора Департаменту.

Крім цього, Людмила Грабчилєва зазначила, що одним із пріоритетних завдань Департаменту є проведення комплексного дослідження безбар'єрності ЦНАПів області. За його результатами для кожного ЦНАПу будуть підготовлені відповідні рекомендації.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни