Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ірина Верещук обговорила з керівництвом Запорізького регіону проблемні питання територій

4 квітня 2023 - 09:10

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко разом із заступниками,  директорами департаментів ЗОДА, начальниками районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів та головами територіальних громад провели спільну нараду за участі Віцепрем’єр - міністерки -  Міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук та обговорили низку проблемних та гострих питань, з якими стикаються громади в умовах війни.

Запорізька область на ⅔ окупована, частина громад Василівського та Пологівського районів перебувають безпосередньо на лінії зіткнення, інші території області - вільні від ворога. 

На початку засідання Юрій Малашко розповів про загальну ситуацію в Запорізькому регіоні, а також окремо закцентував на наслідках ворожих атак по інфраструктурі та житлових будинках обласного центру.

  • Пріоритетом для нас було і є створення належних умов життя в прифронтових територіях і для їх мешканців, і для внутрішньо переміщених осіб. Органи державної влади та місцевого самоврядування на місцях і виконують свої повноваження,  всі заклади соціального призначення та критичної інфраструктури працюють в штатному режимі в умовах воєнного стану. Всі проблеми намагаємося опрацьовувати оперативно і разом з центральною владою, вдячні за постійну увагу до нашого регіону та участь у вирішенні проблемних питань і підтримку мешканців області, - зазначив начальник ЗОВА. 

Далі, проблемні питання територій озвучили голови громад та начальниками військових адміністрацій. На сьогодні гострим залишається  питання евакуації дітей з зони проведення активних бойових дій. Віцепрем’єрка вкотре наголосила на важливості вивезення мешканців з прифронтових населених пунктів до більш безпечних регіонів України. 

  • До цієї проблеми потрібно поставитися дуже серйозно. Люди мають виїжджати. З населенням повинна проводитися відповідна робота.  Зараз на тих територіях залишатися небезпечно, адже обстріли тривають. В іншому випадку, владою буде застосована примусова евакуація, - закцентувала посадовиця. 

Окрім цього, учасники засідання обговорили функціонування медичної та соціальної сфери на тимчасово окупованих територіях. Ірина Верещук зауважила, що всі надані пропозиції від керівників територій візьмуть до уваги й відпрацюють на центральному рівні влади. 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади