Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Свято на передовій: Юрій Малашко привітав жінок-військових з Міжнародним днем боротьби за права жінок

9 березня 2023 - 13:10

Керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко відвідав підрозділи 110-ї окремої бригади, які зараз боронять нашу землю від ворожої навали. Очільник регіону насамперед привітав жінок-військових з Міжнародним днем боротьби за права жінок, вручив пам’ятні подарунки й подякував кожній за сміливість, стійкість та професійне виконання своїх обов’язків. 

  • Дякую нашим жінкам, які з початку повномасштабного вторгнення вирішили піти на фронт та зараз на рівні з чоловіками захищають українські території від окупантів. Це дійсно гідно поваги. Ви - сміливі, ви - надихаєте, мотивуєте. Водночас боретесь за мир та незалежність. Наші тендітні жінки - це уособлення самої України, які зараз замість квітів тримають у руках зброю, рятують життя. Тож, хочу побажати миру та скорішої перемоги. Дякую за те, що незламні, - наголосив Юрій Малашко.

Одна з представниць, яка допомагає хлопцям на передовій бойовий медик, молодший сержант - Тамара. З 24 лютого минулого року вирішила вступити до лав ЗСУ, адже зрозуміла, що також має зробити свій внесок у військову справу. Зараз жінка, перебуваючи на передовій, надає невідкладну медичну допомогу пораненим та потім транспортує бійців до найближчого госпіталю. 

  • Я пройшла спеціальний курс підготовки. Потім працювала на швидкій після катастрофи на Чорнобильській АЕС. А коли розпочалась війна, вирішила вступити до лав Збройних Сил України, адже володію практичними знаннями тактичної медицини та медицини катастроф. Зараз ми чергуємо на бойовому посту. У разі поранень, надаємо допомогу, стабілізуємо стан. Мене не лякають вибухи, мені страшно не встигнути вчасно доставити хлопців до медичного закладу. Але, на щастя, завжди все вдається. Я відчувала, що саме тут я потрібна, - розповіла Тамара. 

Також в рамках поїздки до підрозділів 110-ї окремої бригади та враховуючи нагальні потреби військових, начальник ЗОВА Юрій Малашко вручив нашим захисникам необхідне спорядження, речі першої необхідності та інші матеріально-технічні засоби.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області