Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з тимчасово окупованих територій отримали ноутбуки

4 березня 2023 - 12:50

За участі начальника ЗОВА Юрія Малашка, заступника голови ЗОДА Віталія Сиволапа, керівниці апарату ЗОДА Зінаїди Бойко та начальниці Служби у справах дітей Антоніни Матвєєвої відбулася передача 27 ноутбуків для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
З початку війни Запоріжжя стало містом прихистку, куди вдалося евакуювати велику кількість дітей з тимчасово окупованих територій нашої області. Як розповіла Антоніна Матвєєва, на сьогодні у місті проживає 80 прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та опікунських сімей.

  • Це дуже важлива увага з боку Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України для наших діточок. У Запоріжжі зараз проживають сім’ї з Бердянського, Пологівського, Мелітопольського, Василівського районів. Сьогодні на заході присутні 4 дитячі будинки сімейного типу, 12 опікунських сімей і 3 прийомні сім’ї. Це діти переважно сироти. Впевнена, що всі вони чекали на нові ноутбуки, адже навчання проходить у форматі онлайн і коли в сім’ї, наприклад, 10 дітей, то дуже складно одночасно забезпечити навчальний процес. Тому нова техніка дійсно допоможе якісно здобувати освіту, - зазначила начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва.

Керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко запевнив, що обласна влада й надалі підтримуватиме внутрішньо переміщених осіб, особливо дітей, що з різних обставин позбавлені батьківського піклування. Очільник регіону висловив подяку Міністерству за надану допомогу й присутнім сім’ям, які не залишили дітей та змогли стати для них справжньою родиною.

  • Війна не має права забрати у дітей - дитинство. Наша мета – дати їм можливість почувати себе захищеними та важливими. Тому, у цей непростий час ми робимо все від нас залежне, аби забезпечити малечі швидку адаптацію, й головне - комфортні та безпечні умови перебування в нашому регіоні. Діти мають продовжувати здобувати знання, а ще розважатися у вільний час, не згадуючи жахи бойових дій. Тож, дякуємо команді Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук, а також Уряду Німеччини, Посольству Німеччини в Україні й українському офісу GIZ за надані ноутбуки й підтримку наших дітей. Віримо на скорішу деокупацію територій, та щоб усі дітки та їх родини повернулися до рідної домівки, -  наголосив керівник ЗОВА Юрій Малашко.

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області