Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Розраховуємо на вашу підтримку та віримо, що нам вдасться зупинити агресора”

4 березня 2023 - 11:00

Керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко взяв участь у координаційній зустрічі з гуманітарними агенціями та кластерами, які з початку війни надають допомогу нашому регіону по різних напрямках. 

До заходу приєдналися перший заступник голови ЗОДА Геннадій Тімченко, заступник голови ЗОДА Віталій Сиволап, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко, а також представники українських та міжнародних організацій та благодійних фондів.

На початку зустрічі Юрій Малашко розповів присутнім про наслідки чергової ворожої атаки по житловому будинку у Запоріжжі. 

  • Ворог вчергове завдав терористичного удару по місту Запоріжжя. Постраждали люди, звичайні мирні мешканці, які спали вночі.  На жаль, є загиблі та зниклі безвісти. Серед них - 6 місячна дитина. росія - це держава терорист, яка підло та підступно обстрілює цивільні об’єкти. Ми маємо говорити про це на весь цивілізований світ. Розраховуємо на вашу підтримку та віримо, що нам вдасться зупинити агресора, - наголосив керівник ЗОВА. 

Далі начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко наголосив на основних гуманітарних потребах Запорізької області. Посадовець зазначив, що на сьогодні пріоритетним питанням залишається забезпечення територій генераторами, якими обладнують “Пункти Незламності”. За підтримки партнерів у регіоні створено 554 таких тимчасових прихистків на базі закладів освіти, спорту, соціального захисту, ДСНС тощо. Одночасно там може перебувати близько 50 тисяч осіб. 

Окрім цього, є потреба в медичному обладнанні, харчових продуктах, будівельних матеріалах для швидкого відновлення житла, ремонту електричних підстанцій, засобах для роботи наших рятувальників. Увагою не оминули й сферу освіти та питання підтримки внутрішньо переміщених осіб. Так, у Запорізькій області зареєстровано понад 205 тисяч вимушених переселенців. З них майже 42 тисячі дітей, 49 тисяч пенсіонерів та близько 8 тисяч людей з інвалідністю. Більшість з них втратили свою оселю, кошти й соціальні зв’язки.

Під час зустрічі з гуманітарними агенціями та кластерами керівник ЗОВА Юрій Малашко також акцентував на питаннях деокупації та відбудови територій. Адже відновлення інфраструктури після війни має вирішальне значення для забезпечення умов, необхідних для повернення переселенців додому. 

  • Після звільнення наших населених пунктів від російських окупантів, на нас чекає велика робота. Насамперед - це відновлення державності та інфраструктури. Зараз спільно з провідними архітекторами нашого регіону ми працюємо над тим, щоб відбудована Запорізька область мала сучасне обличчя, а міста відповідали найефективнішим принципам урбаністичного планування. Тож, сподіваємося на підтримку з боку наших донорів, - звернувся до присутніх Юрій Малашко. 

На завершення координаційної зустрічі представники національних та міжнародних організацій і благодійних фондів розповіли про напрямки своєї діяльності на території Запорізького регіону, а також висловили сподівання на подальшу співпрацю з обласною владою.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків