Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко відвідав Запорізький окружний адміністративний суд

28 лютого 2023 - 11:00

Керівник ЗОВА Юрій Малашко ознайомився з особливостями функціонування Запорізького окружного адміністративного суду в умовах воєнного стану, а також заслухав проблемні питання від його працівників.

Так, судді та керівники структурних підрозділів підбили підсумки роботи за 2022 рік. Голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус зазначив, що воєнний стан вніс свої корективи насамперед в діяльність трудового колективу. На сьогодні суддівський корпус укомплектовано на 78,5%. Проте він продовжує виконувати поставлені завдання та боротися з викликами. 

  • 24 лютого ми фактично перегорнули сторінку історії та зіштовхнулися з великою трагедією, яку переживає весь народ України. Але попри скрутну ситуацію та нестачу коштів, ми продовжуємо працювати та виконувати свою конституційну місію, а саме здійснювати правосуддя. За даними статистичної звітності за 2022 рік на розгляді суду перебувало 12 635 адміністративних справ та матеріалів. Це на 47% менше, ніж  минулого року. Але все одно така кількість справ свідчить про те, що навіть в умовах війни авторитет суду залишається на високому рівні. Люди звертаються до суду за захистом своїх прав, - наголосив Олег Прудивус. 

Окрім цього, під час засідання присутні торкнулися теми фінансового та матеріально-технічного забезпечення Запорізького окружного адміністративного суду.

15 лютого 2022 року Запорізька обласна рада затвердила підготовлену обласною адміністрацією Програму організаційного забезпечення діяльності судів Запорізької області на 2022-2026 роки. Але початок повномасштабної війни з російським загарбником не дозволив профінансувати заплановані у ній на 2022 рік заходи. 

Керівник ЗОВА Юрій Малашко наголосив, що цього року обласна влада докладе максимум зусиль, щоб заплановані в Програмі заходи з організаційного забезпечення діяльності суддів нашої області були профінансовані у повному обсязі.  

Також очільник регіону подякував тим співробітникам окружного адміністративного суду, хто залишився на місцях та самовіддано працював на дотримання конституційних прав і свобод людини, намагався захистити громадян від беззаконня у воєнних умовах.

  • Дякую всім за вашу роботу. За те, що в такий складний час ми виборюємо незалежність. Нашу стійкість, на жаль, перевіряють дуже жорстоко - війною. Але, як сказав Президент України, після деокупації територій ми маємо все відбудувати та створити для себе нове життя у вільній країні. Я впевнений, що українці вистоять і в цьому році перемога буде за нами, - підсумував керівник ЗОВА Юрій Малашко. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також