Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко відвідав хаб Запорізького району

23 лютого 2023 - 15:35

Керівник ЗОВА зустрівся з начальником Запорізької районної військової адміністрації  та ознайомився з функціонуванням хабу.

Запорізький район - це вільна територія, яка практично за рік війни прийняла понад 146 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Люди, які евакуювалися з зон проведення активних бойових дій, змогли знайти прихисток у Запорізькій, Вільнянській, Михайлівській, Широківській та інших громадах району. 

  • Дуже великий транзит ВПО прийшовся саме через Запорізький район.  Так сталося, що усе навантаження тилу ми взяли на себе. Частина людей залишилась у наших громадах, частина - поїхала далі. Але ми намагалися зробити усе можливе, щоб допомогти та прихистити нужденних. Для цього організували хаби, де наші громадяни отримують консультації, медикаменти, їжу, воду, дитяче харчування тощо, - зазначив голова Запорізької РВА Олег Буряк.

Окрім цього, Юрій Малашко та представники районної військової адміністрації обговорили кадрове питання на місцях і спроможність Запорізького району допомогти іншим територіям під час деокупації області. Керівник ЗОВА наголосив, що наше головне завдання - продовжувати підтримувати військових й водночас створювати потужний тил. 

  • Дякую Запорізькому району за плідну роботу. У кожного свій фронт, проте ви дійсно стали надійним тилом. Переконаний, що всі проблеми ми поступово вирішимо, щоб під час деокупації територій ви мали змогу підтримати співгромадян, надати прихисток й забезпечити необхідним. Тож, об’єднаймо зусилля та чекаємо на скоріше звільнення наших міст, - наголосив очільник Запорізької ОДА Юрій Малашко.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також