Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За сприяння ЗОВА запорізькі навчальні заклади отримали 70 генераторів

11 лютого 2023 - 10:20

За участі першого заступника керівника Запорізької обласної військової адміністрації Геннадія Тімченка, представників міської ради пройшла передача генераторів закладам освіти, які їм знадобляться під час укомплектування “Пунктів Незламності”.

Засоби безперебійного енергопостачання наша країна отримала в рамках надання благодійної допомоги від міжнародних партнерів з Об’єднаних Арабських Еміратів. Генератори розподілили по тих регіонах, які найбільше постраждали від воєнних дій. 

  • Обласна військова адміністрація отримала генератори від благодійного фонду “ЮЕЙМ”. В цілому нам передали 190 одиниць. Згідно з потребами Запорізької міської ради, сьогодні ми їм надаємо засоби безперебійного енергопостачання для подальшого укомплектування й вдосконалення роботи “Пунктів Незламності”, - зазначив перший заступник керівника ЗОВА Геннадій Тімченко.

Так, 70 генераторів різної потужності отримали школи міського підпорядкування, на базі яких функціонують “Пункти Незламності”. Надалі кількість цих тимчасових прихистків у місті Запоріжжі планують розширювати. 

  • На сьогодні у Запоріжжі функціонує 56 стаціонарних Пунктів, додатково ми готові відкрити ще 46. Завдяки роботі з Запорізькою обласною військовою адміністрацією та співпраці з міжнародними партнерами у нас має з’явитися понад 150 осередків допомоги. Крім того, ще у квітні минулого року місто почало відкривати територіальні інформаційні центри, які фактично стали прототипами “Пунктів Незламності”, - зазначив  заступник міського голови Запоріжжя з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Васюк.

Один з генераторів отримала й запорізька загальноосвітня школа “Основа”. Незабаром на базі закладу планують відкрити свій “Пункт Незламності”. 

  • Наявність генераторів - це одна з умов для відкриття таких тимчасових прихистків. Ми вже майже готові розпочати роботу пункту та приймати там запоріжців, - підсумувала директорка Запорізької загальноосвітньої школи “Основа” Алла Любімова.

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також