Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Працівники Запорізької ОВА здали кров для наших захисників

10 лютого 2023 - 15:25

Керівництво Запорізької обласної військової адміністрації та представники структурних підрозділів ОВА долучилися до здачі крові для військових та інших мешканців області, які цього потребують.

Через загострення воєнної ситуації потреба донорської крові є постійною. Водночас, медики кажуть, що з початком збройного вторгнення рф в Україну, кількість охочих допомогти та, можливо, врятувати комусь життя, стало значно більше.

  • Ми отримуємо оперативну інформацію про потребу у донорській крові та пропонуємо співробітникам обласної військової адміністрації прийти в Центр служби крові і тим самим допомогти нашим Збройним Силам. Вже не перший раз ми долучаємось до цієї ініціативи та за необхідності будемо робити це й надалі, - зазначив перший заступник очільника ЗОВА Геннадій Тімченко.

Наразі, здача крові - це дуже важлива допомога для наших військових та цивільних, які отримали поранення внаслідок бойових дій. До речі, ця процедура є корисною для здоров’я самих донорів.

  • Мені здається, що кожна людина, яка немає протипоказань, повинна долучитися до ініціативи, адже насправді, це наш маленький вклад у велику справу. Кожен із нас може допомогти тому, хто цього дійсно потребує, в першу чергу нашим захисникам. Таким чином, ми усі разом наближаємо нашу перемогу, - наголосила начальник апарату ЗОВА Зінаїда Бойко.

До акції може долучитись будь-яка особа від 18 до 60 років, яка не має протипоказань та проблем зі здоров’ям. Для того, щоб здати кров необхідно мати при собі лише паспорт та ідентифікаційний код, а також підготуватися відповідно до правил донора. З ними можна ознайомитись на офіційному сайті КНП Запорізький обласний центр служби крові ЗОР.

  • Найголовніший показник для нас - достатня кількість охочих здавати кров. Ще до війни, ми активно залучали донорський контингент, а зараз спостерігаємо збільшення кількості бажаючих. Ініціативу активно підтримує наша молодь. Ця кров стане в нагоді жителям Запорізької області, а головне - нашим бійцям на передовій, які щодня боронять наш край, - розповіла завідувачка відділу заготівлі крові та її компонентів ЗОЦСК Лариса Юрченко.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також