Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медицина в умовах війни - як працює сфера охорони здоров’я в Запорізькій області

18 січня 2023 - 11:50

Про функціонування галузі охорони здоров’я в нашому регіоні говорили на щотижневій нараді очільника ЗОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів.

Директор профільного Департаменту розповів, що з 24 лютого мережа медичних закладів регіону почала працювати як єдиний військово-цивільний медичний простір. 

  • На сьогодні 37 лікувальних установ знаходиться на підконтрольній території. Цілодобово продовжує працювати служба екстреної медичної допомоги. Це все попри те, що за період війни ворог зруйнував 45 об’єктів охорони здоров’я, - зазначив Олексій Кулинич.

Зокрема, у Запорізькій області триває організація стаціонарної допомоги хворим на COVID-19. Посадовець вкотре нагадав на важливості вчасно робити щеплення, щоб уберегтися від важких наслідків гострої респіраторної хвороби. Разом з тим, у закладах медицини введено в експлуатацію 6 кисневих станцій. 

У ході наради Олексій Кулинич окремо зупинився й на питаннях  кадрового та матеріально-технічного забезпечення медичних установ. За період воєнного стану заклади охорони здоров’я отримали сучасні комп’ютерні томографи, пересувні рентгенологічні апарати, ларингоскопи, апарати УЗД та інше необхідне обладнання. Оновлено й автомобільний парк швидкої медичної допомоги. Крім того, від благодійних організацій і міжнародних донорів Департамент отримав інше необхідне спорядження.

Та війна не може зупинити життя. Попри все, за весь час воєнних дій в Запорізькій області на світ продовжували з’являтися маленькі запорожці: народилося 2630 дівчаток, 2761 хлопчик та 66 двійнят. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни