Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область продовжує готуватися до кризових ситуацій

5 січня 2023 - 12:10

Під головуванням начальника Запорізької ОВА Олександра Старуха відбулась нарада обласного Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи пунктів незламності. Зібрання розглянуло ряд нагальних питань щодо комплектації осередків, безпеки їх організації, розширення переліку об'єктів, які можуть використовуватися як пункти незламності.

  • В умовах ведення повномасштабних бойових дій на території Запорізької області безпека та мінімальний комфорт населення - першочергове завдання влади. Ворог не зупиняє війну з мирним населенням, а тому ми з новими силами продовжуємо дооснащувати наявні пункти та працювати над відкриттям нових на вільній території регіону на базі придатних для цього об'єктів. Досвід показав, що особливо попит мають осередки безпеки у населених пунктах на лінії вогню, тому контролюємо, щоб громади забезпечували їх максимально, аби задовольнити потреби жителів, оскільки критична інфраструктура майже вщент зруйнована, а люди продовжують залишатися у небезпеці. На особливому  контролі - не лише оснащення та запаси, а й організація безпеки на об'єкті. Продовжуємо працювати й воювати!, - зазначив очільник ОВА.

Наразі в області відкрито 259 осередків підтримки населення, які у критичній ситуації забезпечать теплом, електрикою, гарячими напоями. Ці осередки створені органами державної та місцевої влади, ДСНС, відповідальним бізнесом, крім того діють облаштовані точки для допомоги населенню на базі мережевого бізнесу, аптек, відділень банків, АЗС. За весь період роботи до таких пунктів вже звернулися 11,3 тис. осіб, переважна більшість з прифронтових територій. Результати перевірок, ініційованих обласною владою показали, що діючі пункти незламності забезпечені електрогенераторами, паливом для них, їжею, питною та технічною водою, медичними аптечками, засобами для підігріву води для приготування гарячих напоїв, теплими ковдрами відповідно до державних стандартів і готові для прийому громадян. Наразі продовжується робота зі створення додаткових пунктів, забезпечення резервного запасу обладнання та продовольства. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі