Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До "Армії відновлення" долучилися безробітні мешканці Запорізького краю

4 січня 2023 - 12:00

В умовах війни зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, задіяних до забезпечення нормального функціонування країни. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт. 

«У період війни, вирішуючи питання зайнятості населення, суспільно корисні роботи можуть пропонуватися зареєстрованим безробітним, - розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. - Наразі Запорізьким обласним центром зайнятості укладені договори про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з Виконавчим комітетом Вільнянської міської ради за видом робіт «ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах забезпечення життєдіяльності», Михайло-Лукашівською сільською радою Запорізького району за видом робіт «надання допомоги населенню», Біленьківською сільською радою Запорізького району за видом робіт «ремонтно-відновлювальні роботи».

Тільки у грудні 2022 року до виконання суспільно корисних робіт вже залучилися 65 безробітних мешканців Запорізького краю/
Передусім, суспільно корисні роботи - це вид тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, який передбачає виконання робіт, що мають оборонний характер, а також ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, які виникли в період воєнного стану. Виконання суспільно корисних робіт в небезпечних умовах допускається виключно за письмовою згодою особи.

З громадянами, які залучаються до таких  робіт укладаються строкові трудові договори та поширюються всі соціальні гарантії трудового законодавства. 
Фінансування суспільно корисних робіт, які виконуються зареєстрованими безробітними, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

За більш докладною інформацією звертайтеся до найближчого за вашим перебуванням центру зайнятості. 
Контактний телефон для довідок (061)239-80-53

телеграм-канал Підтримка ДСЗ - https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Zaporizhzhia

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі