Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області триває перевірка “Пунктів Незламності”

23 грудня 2022 - 14:00

Керівник ЗОВА Олександр Старух проінспектував декілька “Пунктів Незламності” обласного підпорядкування. 

Перший - розгорнули на базі Центру культури та дозвілля в одній з громад Запорізької області. Він відповідає всім вимогам і гарно облаштований. Тут є місця для відпочинку, підзарядки гаджетів, медикаменти, дитяче харчування, питна вода тощо. Опалюється будівля шляхом котельні. Але про всяк випадок придбали два генератори та “буржуйки”.

Наступний “Пункт Незламності” облаштувала служба ДСНС. Він мобільний і також якісно обладнаний. Так, завдяки станції Starlink люди можуть під’єднатися до інтернету, перепочити, приготувати гарячі напої та розігріти їжу. Окрім цього, тут встановили потужний генератор та зробили окремий куточок для дітей. Попіклувалися рятувальники навіть про комфортне перебування домашніх тварин.

  • В рамках перевірки побували в “Пункті Незламності” у сільській місцевості. Це центр дозвілля в громаді, де раніше проводилися різні заходи, а тепер його трансформували простір допомоги. Він забезпечений всім необхідним, але не вистачає тільки станції Starlink. Зокрема, в громаді ніколи не було банкомату. Ми відпрацюємо це питання з банками й таким чином забезпечимо людей зв’язком та можливістю знімати кошти. Відвідали також мобільний пункт, який розгорнула служба ДСНС. Він ефективний, добре обладнаний та може пересуватися за потребою, - зазначив керівник ЗОВА Олександр Старух.

Очільник регіону також відвідав один із “Пунктів Незламності”, який розгорнув відповідальний бізнес на базі Центру взаємодопомоги у Запоріжжі. Тут змогли створити всі необхідні умови для повноцінного прихистку: зробили запаси їжі, води, облаштували укриття, придбали “буржуйки”, закупили дрова.

  • До цього часу це був “пункт з генератором”, а сьогодні - це вже повноцінний “Пункт Незламності”. Дуже вдячні відповідальному бізнесу за те, що вони беруть на себе таке соціально-важливе завдання, піклуються про наших громадян, про своїх співробітників та їхні родини. Головне, щоб все працювало на благо людей та згідно із затвердженими  стандартами, - підсумував Олександр Старух.

Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків