Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Вірю, що такі гарні приклади підштовхнуть запорізькі підприємства та відповідальний бізнес до дій”

8 грудня 2022 - 13:33

Начальник ЗОВА Олександр Старух побував у “Пункті Незламності”, відкритий за підтримки комбінату “Запоріжсталь” на базі одного з хабів. 

Днями очільник регіону звернувся до підприємств та бізнесу регіону й закликав всіх долучитися до облаштування “Пунктів Незламності”. Комбінат “Запоріжсталь” став одними з перших, хто відгукнувся на ініціативу. Його представники розповіли, що новостворений пункт розрахований приблизно на 40 осіб й обладнаний усім необхідним.

  • Коли ми почули запит від обласної адміністрації щодо створення “Пунктів Незламності” та відразу відгукнулися. Тут є все необхідне, щоб люди з комфортом могли перечекати час, коли немає світла: гарячі напої, генератор, “буржуйки”, місця для відпочинку, кімната мами та дитини тощо. Зараз ми розглядаємо створення додаткових “Пунктів Незламності”, які плануємо найближчим часом запустити в роботу, - розповів генеральний директор ПАТ “Запоріжсталь” Олександр Мироненко.

Своєю чергою, керівник Запорізької ОВА Олександр Старух зазначив, що відповідальний бізнес та підприємства мають створити “Пункти Незламності” насамперед для своїх співробітників, їхніх родин та тих, хто знаходиться поряд. Усі повинні докласти максимум зусиль, щоб забезпечити комфортні та головне безпечні умови для перебування в таких пунктах під час блекаутів.

  • Ми звернулися до підприємств, представників бізнесу з закликом долучитися до облаштування “Пунктів Незламності”. Це потрібно для того, щоб безпосередньо працівники та члени їх родин у години відсутності електрики могли допомогти один одному, погрітися, зарядити свої пристрої та просто провести час з комфортом. Вірю, що такі гарні приклади підштовхнуть й інші запорізькі підприємства та відповідальний бізнес до дій і вони так само будуть організовувати подібні простори для співробітників. Зокрема, у місті вже працюють “Пункти Незламності” на базі освітніх закладів, комунальних установ тощо. Готуємося до складної зими разом, -  наголосив Олександр Старух. 

Крім того, до облаштування укриттів і прихистків долучилася активна команда волонтерів на чолі з народним депутатом України Мусою Магомедовим.  Так, в один з навчальних закладів обласного центру вони вже передали генератор, який стане в нагоді під час відключень електроенергії. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також