Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місія ООН об’єднала запорізьких волонтерів

15 листопада 2022 - 14:20

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух приєднався до заходу “Гуманітарна спільнота: ярмарок думок”, яка відбулася за участю місії ООН, представників благодійних фондів та волонтерських організацій. 

Це вже не перший візит делегації до Запоріжжя. Цього разу зустріч спрямували на встановлення контактів місцевих гуманітарних організацій, волонтерських груп, бізнес-структур, асоціацій, а також активних громадян регіону з кластерами ООН. Так, “ярмарок думок” об’єднав волонтерів, представників гуманітарних хабів тощо задля розширення можливостей й механізмів волонтерства для підтримки постраждалого населення Запорізької області від збройної агресії росії. 

Представники місії Організації Об’єднаних Націй зазначили, що подібні заходи дають можливість поділитися досвідом один з одним, визначити проблемні питання, а також мати доступ до ресурсної бази кластерів ООН, яку надалі можна буде використати по напрямках. 

У своєму виступі керівник ЗОВА Олександр Старух розповів, що на територіях Запорізької області склалася різна гуманітарна ситуація.  Частина регіону тимчасово окупована, частина є вільною, а на певних територіях ведутся бойові дії. Але завдяки координації міжнародних донорів, місцевої спільноти волонтерів та обласної влади, громади отримують гуманітарну допомогу, яка розподіляється згідно з наданими потребами.

  • Дякую нашим колегам з Організації Об’єднаних Націй, з якими ми співпрацюємо ще з початку війни та які беруть активну участь у розв’язанні гуманітарних проблем Запорізької області. Ми регіон, який воює та працює з перших днів російського вторгнення. Влітку також зібралися всі донори з різних країн світу, що нас підтримують. Тоді обговорили проблеми, потреби громад та відпрацювали моделі подальшої взаємодії. Вдячний також місцевій волонтерській спільноті. Переконаний, що й надалі наша робота буде ефективною та дієвою. Сподіваємося на скоріше визволення наших територій, - підсумував Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію