Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стабілізація роботи лікарень та створення пунктів обігріву: на засіданні комісії з питань ТЕБ НС обговорили низку нагальних питань

4 листопада 2022 - 13:40

Під головуванням очільника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  Основні теми порядку денного: стан енергозабезпечення лікарських установ, розгортання пунктів обігріву, мінімізація наслідків надзвичайних ситуацій. 

Одним з важливих питань в умовах ракетних атак російських військ на об'єкти тичної інфраструктури є забезпечення стабільної роботи закладів медицини у разі відсутності електропостачання. Адже збереження життя і здоров'я громадян має першочергове значення. У разі перебоїв з електрикою, лікарні використовують дизельні генератори. Нещодавні відключення централізованого енергоживлення показали, що не в усіх закладах генератори запрацювали вчасно, а деякі лікарні вимагають дооснащення обладнанням необхідної потужності. Процес вдосконалення аварійних систем живлення триває. Зокрема, як зазначили в Департаменті охорони здоров’я Запорізької ОВА, міжнародні донори, а також профільне Міністерство продовжують надавати додаткове обладнання для аварійного енергозабезпечення.

Крім того, протоколом позачергового засідання ТЕБ НС визнано незадовільною готовність до можливості роботи в умовах аварійного відключення електропостачання КНП “Запорізький регіональний протипухлинний центр” обласної ради а також керівництву онкодиспансера і дитячої обласної лікарні доручено в терміновому порядку дооснастити свої заклади резервними дизель-генераторами. Крім цього комісія вирішила утворити спільну комісію для перевірки стану забезпечення закладів охорони здоров'я Запорізької обласної ради та Запорiзькоï Мiськоï ради автономними джерелами електроживлення, зокрема, їх функціонування та вiдповiднiсть необхідним параметрам потужності, до якої включити представників Департаменту охорони здоров'я ЗОВА, Департаменту з питань цивільного захисту, Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, ПАТ «Запоріжжяобленерго», виконавчого комітету Запорізької міської ради та інших представників заінтересованих органів управління. 

Начальникам районних військових адміністрацій, головам сільських, селищних, міських рад, керівникам закладів охорони здоров'я області доручено забезпечити функціонування систем автономного електропостачання в медичних установах, провести аналіз спроможності наявних систем автономного електроживлення щодо забезпечення роботи критичного медичного обладнання, опрацювати покроковий алгоритм дій при аварійному припиненні електропостачання в закладі охорони здоров'я.

Ще одне питання порядку денного, яке розглянули та Комісії ТЕБ НС, стосувалося підготовки пунктів обігріву в зимовий період. Так, Департаментом з питань цивільного захисту населення ЗОВА було визначено відповідний перелік. Всього на неокупованих територіях Запорізької області створено близько 200 таких пунктів. Також, для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій та ліквідацій руйнувань у період воєнного стану, рятувальники спільно з Департаментом продовжують проводити планові навчання та тренування кадрів.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»