Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі посадовці наголосили на безпорадності та бездіяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста

17 жовтня 2022 - 20:00

Омбудсмен Дмитро Лубінець, радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна, Народні депутати України Геннадій Касай, Марія Мєзєнцева, Єгор Чєрнєв, Денис Маслов та Олена Хоменко провели у Запоріжжі прес-конференцію, де висловились з приводу бездіяльності місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста. У заході взяв участь керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.   

Так, під час прес-конференції було зазначено, що минулого тижня керівник Офісу президента Андрій Єрмак в онлайн-форматі провів зустріч із представниками МКЧХ, народними депутатами України, спецслужбами та іншими організаціями та поставив безальтернативну вимогу Міжнародному Комітету Червоного Хреста негайно направити місію до колонії в Оленівці, де росіяни утримують українських військовополонених. Для цього представники організації повинні були прибути на лінію розмежування. Але це так і не відбулося.

  • Ми вимагаємо від МКЧХ виконувати свій мандат - відвідувати військовополонених та цивільних заручників, що утримуються на тимчасово окупованій території України та російської федерації, а не прикриватися тим, що їм не надає дозвіл рф. Потрібен доступ, але жодних відповідей на наші запити з цього приводу ми так і не отримали. На жаль, бездіяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста призвела до того, що наших людей катують голодом, електрикою, тортурами саме через те, що росіяни чітко знають, що МКЧХ не приїде та не буде вживати потрібних заходів, - зазначив омбудсмен Дмитро Лубінець.  

Дарія Зарівна також процитувала керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака:

  • Війна - це час іспиту і для людей, і для міжнародних організацій. Й на жаль, цей іспит Міжнародний Комітет Червоного Хреста провалює. Вони не просто терплять порушення росіянами усіх норм міжнародного права, а й терплять їх мовчки.  

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух також наголосив, що міжнародні організації мають виконувати свої функції, інакше вони не потрібні.

  • Одного занепокоєння з боку міжнародних установ - недостатньо, нам потрібні чітки дії. Адже тут йдеться про людські життя. З наших хлопців та дівчат щохвилини знущаються, катують, не надають медичної допомоги й належного харчування. Тому це питання є крищучим та надважливим, - наголосив Олександр Старух.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України