Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область продовжує тренувати та заохочувати успішних спортсменів

7 жовтня 2022 - 18:40

Під час засідання колегії Управління молоді та спорту ЗОВА під головуванням начальника Управління Наталії Власової було розглянуто актуальні питання фінансового забезпечення належними виплатами спортсменів та функціонування спортивних навчальних закладів області.

Запорізькі спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях та показують гідні результати мають право на отримання спеціальних виплат – стипендій. Ці виплати призначають з метою підтримки, стимулювання та заохочення спортсменів, які показали чудовий результат: посіли призові місця та отримали нагороди.

Так, у 2022 році на виплату спортивних стипендій загалом було виділено понад 1,7 млн. грн. Більшу частину виплат отримають для спортсмени з олімпійських видів спорту: Парвіз Насібов, Людмила Бабак, Олексій Масик, Тетяна Лазаренко, Ангеліна Хміль, Андрій Васильєв, Артем Четвертак, Єгор Кірилюс, Олег Газенко та тренер Євгеній Чертаков. Кожного з них заохочуватимуть щомісяця у розмірі 9166 грн.

Стипендіями також було відзначено спортсменів з неолімпійських видів спорту: Марина Куцева, Катерина Черкез, Дар’я Суботіна, Карина Колеснік та тренер Володимир Пестов, які отримуватимуть щомісячне заохочення у обсязі 5500 грн.

Було призначено стипендії також для учасників олімпійських та неолімпійських видів спорту інвалідів в Україні: Лев Кац, Максим Ніколенко, Кирило Геращенко, Марія Помазан, Микита Барабанов та тренер Наталія Самородіна, яким щомісяця нараховуватимуть стипендії по 4563 грн. 

У Запорізькій області на початок року здійснювали свою діяльність 62 ДЮСШ. Через повномасштабне вторгнення на територію України, частина з закладів опинилися на тимчасово окупованих територіях, частина на невизначений термін припинила діяльність. Наразі функціонують лише 38 навчальних закладів спортивного спрямування.

Не зважаючи на складну ситуацію в країні, спортсмени та тренери продовжують тренування у можливих обсягах, беруть участь у змаганнях, де здобувають нагороди та проходять атестації з метою отримання титулів та звань. ДЮСШ №10 ЗМР посіла 8 з 390 місць у всеукраїнському рейтингу спортивних шкіл, що є вагомим результатом.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера

Прийом заявок на вступ до магістратури розпочався

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.08.2024

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася