Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пологівський район спільно з обласною владою працюють над розв’язанням нагальних проблем

29 вересня 2022 - 15:10

Безпекову ситуацію в Пологівському районі, організацію навчального процесу, гуманітарну та медичну складові й інші проблемні питання обговорили на нараді, яка відбулась під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха та за участю керівника Пологівської РВА Артура Крупського, представників профільних Департаментів й територіальних громад. 

Так, наразі на тимчасово окупованій території району залишилось та функціонує близько 70% навчальних закладів, у тому числі 34% учнів та 31% педагогів, зауважила директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна. Освітній процес проходить в дистанційному форматі, але в деяких громадах з певних причин він так і не розпочався. Крім того, для вчителів, які евакуювалися, в обласному центрі працює освітній хаб. Там педагоги можуть продовжити свою діяльність, а головне -  в безпечних умовах. 

Під час наради також обговорили й гуманітарну складову та функціонування хабу для внутрішньо переміщених осіб Пологівського району, який знаходиться в Запоріжжі. Його представники нагадали, що у цьому центрі можна отримати різний спектр допомоги, а саме медичну, психологічну, юридичну, а також проконсультуватися з фахівцями щодо інших питань. Разом з тим, обласна влада звернула увагу на прискорення евакуації з зони активних бойових дій малозабезпечених родин й маломобільних верств населення.

Через те, що Пологівський район частково знаходиться під тимчасовою окупацією, ворог перешкоджає й стабільному функціонуванню медичних закладів. Крім того, окупант руйнує, грабує, захоплює амбулаторії та використовує їх у своїх цілях. Регулярно виникають складнощі з перевезенням специфічних препаратів, зауважили представники Пологівського району. Тому, через військові дії та примусів до колаборації частина медичного персоналу виїхала до Запоріжжя і продовжує надавати послуги жителям своїх громад. 

  • Пологівський район у нас один із найскладніших через постійні бойові дії. Є багато проблем, над якими нам треба працювати об’єднавшись. Тим більше, що вже сьогодні потрібно готуватись до деокупації, відпрацьовувати алгоритми дій до та після звільнення району. Також вкотре наголошую на важливості підтримувати комунікацію зі своїми мешканцями, проводити роз’яснення щодо евакуації та правил безпеки. Головне не панікувати та не піддаватися провокаціям окупантів. У них єдина мета - зробити внутрішній конфлікт між нашими громадянами. Але ми єдині та незламні, - наголосив керівник ЗОВА Олександр Старух. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера

Прийом заявок на вступ до магістратури розпочався

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.08.2024

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни