Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тісно співпрацює з УВКБ ООН для вирішення актуальних питань

28 серпня 2022 - 17:24

У Запоріжжі відбулася робоча зустріч представників Запорізької обласної військової адміністрації на чолі з першим заступником очільника ЗОВА Володимиром Шустовим з делегацією УВКБ ООН під керівництвом Кароліни Ліндхольм Біллінг, представницею УВКБ ООН в Україні. 

З самого початку повномасштабного вторгнення на територію України міжнародні партнери допомагають нашій країні в вирішення гуманітарних питань. Цього разу також обговорили нагальні теми. 

Зараз першочерговим питанням є створення безпекового резерву на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС. У випадку евакуації будуть необхідні засоби індивідуального захисту, змінний одяг та пункти контамінації.

Також у ході обговорення Володимир Шустов розповів про те, що через Запоріжжя проходить евакуація відразу з декількох областей, що вимагає значної кількості кадрів та ресурсів, наявність яких є обов’язковою для виконання повного переліку завдань з допомоги евакуйованим.

  • Через Запоріжжя проводиться евакуація з Донецької, Луганської, Херсонської, Миколаївської та окупованих районів Запорізької області. Такі заходи викликають велике навантаження на місто та вимагають великої кількості ресурсів, а також залучення великої кількості працівників. Частина евакуйованих осіб прибувають транзитом та відправляються далі, але частина залишається у Запоріжжі, - повідомив перший заступник очільника ЗОВА.

Обласна влада розглядає питання  забезпечення населення теплом та електроенергію. Саме тому обговорюється забезпечення модульними котельнями та генераторами. Складність ситуації полягає у малій залісненості області, що унеможливлює повне забезпечення паливними матеріалами у повному обсязі. Важливим питанням залишається організація навчального процесу. Через постійну загрозу, у Запорізькій області навчання може проводитися виключно за дистанційною формою. Без необхідного обладнання неможливо проводити навчальний процес. У Запоріжжі значно збільшилась кількість учнів через ВПО, які евакуювалися з тимчасово окупованих територій. Область потребує допомоги у обладнанні спеціалізованих укриттів та технічного оснащення у організації дистанційного навчання.  

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана