Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Харчова промисловість в сучасних умовах - це складова продовольчої безпеки”

4 серпня 2022 - 00:25

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух відвідав підприємство “Урожай” та впевнився в стабільності роботи хлібопекарського виробництва.

Керівник ЗОВА пройшовся цехами, поспілкувався з хлібовиробниками про їх проблеми та особисто ознайомився з тонкощами роботи в умовах війни. 

  • Для нас важливо, щоб був урожай. Адже, ми споживаємо хліб, тому головне, щоб з борошна вироблялася продукція. Важлива складова в умовах війни - це функціонування бізнесу. Наприклад, на цьому підприємстві люди забезпечені роботою, а вони, своєю чергою, забезпечують нас хлібом, - підкреслив Олександр Старух. 

Варто зазначити, що на підконтрольній території області належить зібрати ранні зернові та зернобобові культури на площі 137,5 тис га. Валовий збір ранніх зернових культур очікується в обсязі 423,6 тис тонн, в тому числі продовольчого зерна пшениці – 245 тис тонн. Таким чином, підконтрольна територія нашого регіону повністю буде забезпечена продовольчим зерном для виробництва хліба, борошна та круп.

Засновник компанії “Урожай” Олексій Пучков розповів, що в складних умовах воєнного стану пекарня не припиняла своєї роботи. Але, через порушену логістику та нестачу деяких продуктів, довелося урізати асортимент у частині здобних булочних виробів. Та, не дивлячись на це, виробники не передбачають зростання ціни на хліб. 

  • Млини заповненні, вони нам гарантують регулярне постачання борошна на місяці точно. Ціни найближчим часом не зростуть, тому що  борошна достатньо, збут трошки знизився, тому буде ринкова конкурентна боротьба за споживача. Хліб завжди має бути на полицях, це, так би мовити, заспокійливе для людей. Це стратегічний продукт, але коли почалася війна, ми по-іншому зрозуміли сенс слова стратегічний. Для нас дуже важливо бачити спокій та впевненість в очах наших клієнтів, - розповів очільник підприємства.  

Олександр Старух запевнив, що загрози відсутності продукції в області через війну не буде. За розрахунками в цьому році ми отримаємо 245 тисяч тонн продовольчого зерна. Це при тому, що, для повного забезпечення нашого населення хлібом та хлібобулочними виробами потрібно лише 100 тисяч тонн. Крім цього, зазначив керівник ОВА, важливо, щоб працював бізнес та сплачувалися податки. Тільки так країна зможе розвиватися, надавати людям робочі місця та водночас боротися з країною-агресором. 

- Переконаний, що вільна від ворога територія області буде повністю  забезпечена продовольчим зерном для виробництва хліба, борошна та круп. В елеваторах на сьогодні залишається понад 170 тис тонн зернових та олійних культур. Навіть цих старих запасів достатньо, щоб прогодувати регіон. Ситуація в цілому по країні ще краща. Прогнози від Міністерства аграрної політики втішні. Зокрема, ми плануємо відновити роботу ради підприємців. Це надефективно, тут треба говорити з кластерами, одним з яких є харчова промисловість. А в сучасних умовах - це складова продовольчої безпеки, - зауважив очільник ЗОВА.

Між іншим, всі працівники підприємства “Урожай” на постійній основі залучені до волонтерської діяльності – активно допомагають переселенцям, армії, теробороні та громаді. Зокрема, поставляють на фронт, в гарячі точки області, дитячі будинки, інтернати та переселенцям свіжу випічку, хліб  й іншу продукцію. 

 

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу