Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мати свою державу означає мати можливість відповідати за свою долю

28 липня 2022 - 18:10

Сьогодні, 28 липня, до Дня державності України, який цього року відзначили вперше, у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «ВЕЛИКА ІСТОРІЯ ВЕЛИКОЇ НАЦІЇ».

 До заходу долучився очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, директор Департаменту культури та інформаційної політики ЗОВА Владислав Мороко, а також працівники музею та історики.

Організаторами виставки є Департамент культури та інформаційної політики ЗОВА та Комунальний заклад «Запорізький обласний краєзнавчий музей» Запорізької обласної ради. Основним завданням виставки  є нагадування історії нашої держави та шляху боротьби, який пройшов народ перед тим, як стати самостійним та єдиним. На заході представленні різні періоди історії України – з глибокої давнини до сучасності, які розповідають про духовний світ українців, висвітлюють сучасні події війни за Незалежність.

Організатори виставки підкреслили, що сьогодні, коли Україна відстоює свою Незалежність, а Українські Збройні Сили знаходяться на захисті всієї Європи та її цінностей, історики несуть службу на своєму фронті, розповідаючи та нагадуючи про одвічну війну за волю, землі та історію.

Олександр Старух разом із присутніми подискутували на тему державності та її важливості для кожного свідомого громадянина. Крім того, згадали найголовніші історичні події, які стали основоположними для України.

  • Ми всі розуміємо, що вища форма людського співіснування - це  держава. Коли придумають щось краще, ми будемо намагатися цього досягнути, проте сьогодні це держава, як найдосконаліша форма організації. Мати свою державу означає мати можливість відповідати за свою долю, долю майбутніх поколінь. І цей день, я переконаний, стане також важливим. Ми будемо нагадувати про нього усім нашим співгромадянам, щоб вони знали, що держава - це цінність, яка сьогодні оплачується найвищою ціною - нашими простими людьми, лікарями, вчителями, інженерами та робітниками, які сидять в окопах і дають нам з вами можливість поміркувати в мирних умовах. Слава Україні! - зазначив Олександр Старух.

Директор Департаменту культури та інформаційної політики ЗОВА Владислав Мороко повідомив, що над виставкою працювало багато людей. Представники обласної влади, історики та працівники музею обирали найкращий спосіб для того, щоб зробити виставку одночасно мобільною, змістовною, і, водночас з цим, передати почуття, які переживає кожен українець сьогодні. Далі, як зазначив посадовець, ще багато роботи: у планах випуск книги про нашу військову історію, книги спогадів про російсько-українську війну і багато іншого. До того ж, у виставці використовують QR-коди з посиланнями на пісні, звернення Президента, за допомогою яких відвідувачі можуть повністю поринути в історію України.

Далі ця виставка буде переноситись у хаби міста, де зараз проживають переселенці, які через терористичні дії ворога були вимушені покинути свої домівки. А згодом її привезуть і на території, які зараз знаходяться під тимчасовою окупацією, щоб кожен знав і пам’ятав про нашу величну історію та подвиг тих, хто бореться за нашу незалежність.

 

   

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів