Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі триває робота над створенням транзитного логістичного хабу для переселенців з Херсонської області

20 липня 2022 - 14:00

Сьогодні очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зустрівся з керівництвом та представниками Херсонської ОВА. Обговорили подальші плани роботи, питання тимчасового розташування внутрішньо переміщених осіб, що виїхали з Херсонської області, у тому числі торкнулися теми гуманітарної допомоги та інших питань, пов’язаних із логістикою та евакуацією.

У Запоріжжі кипить робота над створенням транзитного логістичного хабу для переселенців з Херсонської області. Влада Херсонщини активно у цьому допомагає. 

За таким принципом у нашому місті вже функціонує центр допомоги для мелітопольців, а незабаром розпочнуть свою роботу хаби для Бердянського, Василівського і Поголівського районів.  

Олександр Старух зауважив,  що до Запоріжжя щодня прибуває понад  тисячі переселенців. Останнім часом значно збільшилась кількість евакуйованих і з Херсонської області. Спочатку їх зустрічають у Центрі реєстрації тимчасово переміщених осіб при «Епіцентрі». Там люди можуть зареєструватися, відпочити, отримати всю необхідну допомогу та визначитися з подальшими діями. Окрім цього, обласна влада  спільно з міською продовжують працювати над удосконаленням та оптимізацією хабів для переселенців. 

  • Ми працюємо над організацією роботи з Херсонською обласною військовою адміністрацією, щоб громади та міські голови херсонщини приймали евакуйованих з їхніх територій та забезпечували необхідні умови для життя. Свої повинні допомагати своїм. «Свій до свого!», – сьогодні цей принцип актуальний, як ніколи. Люди один одного знають, довіряють, тим самим робота буде ще більш ефективною. Своєю чергою, Запорізька область готова й надалі допомагати і приймати вимушених переселенців. Також зазначу, що з Запоріжжя щодня курсують евакуаційні потяги, тому проблем з транзитом не має бути, - наголосив Олександр Старух. 

 


Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову