Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій ОВА обговорили підтримку міжнародних організацій

19 липня 2022 - 12:35

Віцепремʼєр-міністерка - Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та керівник ЗОВА Олександр Старух провели зустріч з представниками міжнародних організацій та делегацією ООН в Україні. 

Обговорили участь обласної військової адміністрації у роботі кластерів ООН,  а також співпрацю з міжнародними організаціями, яка стосується підтримки внутрішньо переміщених осіб та вирішення проблемних питань Запорізького регіону. Ірина Верещук наголосила, на тих питаннях, які потребують невідкладної уваги міжнародній спільноті - це допомога в організації опалювального сезону та обладнання й ремонт укриттів. Для цього потрібно залучення додаткових коштів та будівельні матеріали. 

Олександр Старух також розповів про ситуацію з внутрішньо переміщеними особами. До Запоріжжя щодня прибуває понад тисячі переселенців. Вони мають можливість зареєструватися, відпочити, поїсти, отримати медичну допомогу а також тимчасове житло. Але з наближенням зимового періоду може виникнути низка проблем з опаленням приміщень. Вже сьогодні треба подбати про утеплення або реконструкцію місць проживання вимушених переселенців. Це і школи, і гуртожитки та інші пристосовані приміщення. 

Також керівництво ЗОВА звернулося до міжнародної спільноти з ініціативою надати додаткову допомогу для ВПО у вигляді збільшення грошових виплат, а також забезпечити гігієнічними та продуктовими наборами тощо. 

Зупинилися й на питанні можливого створення “зелених коридорів”.  Тисячі людей, які мають бажання евакуюватися з тимчасово окупованих територій та тих, де відбуваються активні бойові дії, вимушені стояти в автомобільних чергах по декілька діб. Наразі виїзд проходить власним транспортом. Обласна влада звернулася до присутніх представників міжнародних організацій з пропозицією організації великих автобусів та супроводу  офіційних евакуаційних колон. 

Своєю чергою, гості  розповіли про роботу, яку вони здійснюють по Запорізькому регіону. Зауважили, що голови громад мають формувати та надавати чіткий список потреб. Це суттєво пришвидшить реагування на ту чи іншу проблему кожної території. 

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух запевнив, що координація співпраці обласної влади з міжнародними організаціями дасть можливість удосконалити роботу на всіх рівнях.  

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову