Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держава всебічно підтримує багатодітні сім'ї

19 липня 2022 - 08:50

У Запорізькій ОВА відбулося вручення корисних наборів для багатодітних сімей. За участі Віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, очільника ЗОВА Олександра Старуха та представників міжнародної організації Unicef родини отримали необхідні продукти, засоби гігієни, набори для малюків та іграшки.

Частина з присутніх сімей є внутрішньо переміщеними особами з тимчасово окупованих територій Запорізької області та зони бойових дій,  які  евакуювалися до Запоріжжя.

У кожної сім’ї різна історія, у деяких з них родичі досі знаходяться на тимчасово окупованих територіях чи населених пунктах на лінії зіткнення. Деякі татусі вивезли своїх жінок та дітей на спокійні території та пішли захищати свою Батьківщину. Жіночки сподіваються на перемогу та повернення чоловіків додому, а держава зараз  підтримує їх усім необхідним.

  • Ми зустрілися з внутрішньо переміщеними особами, які, тікаючи від війни, рятували своїх діточок. У когось їх четверо, у когось п’ятеро, це дуже маленькі діти, які потребують підтримки і уваги. Я дякую Unicef та всім небайдужим за допомогу. Нехай ці подарунки допоможуть сім'ям забути ці жахіття  війни, - заявила Ірина Верещук.

Запорізька влада плідно співпрацює з міжнародними організаціями з метою підтримки мешканців області. Зараз люди потребують максимальної допомоги, тому влада не припиняє пошук шляхів, як їм ще посприяти. Завдяки Unicef родинам вручили набори з усім необхідним для догляду за маленькими дітьми. В цих наборах є гігієнічні засоби, памперси та багато інших корисних дрібниць.

  • Віцепрем’єр-міністр з робочою поїздкою по регіонам відвідала і нашу область. Є проблеми, узагальнити та вирішити які необхідно  на рівні уряду. Сьогодні зібрались з багатодітними родинами, серед яких є внутрішньо переміщені особи. Обговорили з ними проблеми, які треба регулювати на регіональному та національному рівні. Поспілкувалися з дітьми, мамами, татусями. Це досить корисна зустріч, яка буде мати свої результати та дії для покращення умов перебування цих людей у містах не окупованої України, - повідомив очільник ЗОВА Олександр Старух.

Сім’ї, які евакуювалися з тимчасово окупованих території та перебувають у Запоріжжі, повідомили, що ініційована урядом програма “Прихисток” реально працює. Одну з сімей прихистили люди саме завдяки цій програмі, тепер вони мають житло цілком безкоштовно.

  • Те, що ви сьогодні бачите – це проблеми людей, які чекають на підтримку. З орендою майна, виплатами, роботою, житлом. Ми побачили, куди рухатись далі, напрацювали рішення і будемо продовжувати розв'язувати проблемні питання багатодітних родин, - запевнила Ірина Верещук.

В процесі спілкування з  посадовцями, багатодітні родини отримали багато корисної інформації про те, яким чином можливо отримати допомогу та у якому напрямку рухатися далі. Держава продовжить підтримувати людей, сприяти в отриманні всіх належних виплат, пошуку житла та влаштуванні на новому місці, оформленні дітей до садочків, шкіл та інших навчальних закладів. 

Діти - це наше майбутнє, тому влада продовжує піклуватися про всіх громадян, особливо про наймолодших.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=rrcOF6KPtWw

 


Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову