Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух вручив свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти випускникам Запорізької області

15 липня 2022 - 18:45

З цього приводу в обласній філармонії сьогодні відбулася урочиста церемонія.  Очільник ЗОВА привітав молодь та їхніх батьків із завершенням навчання та вручив випускникам атестати й медалі відмінникам.

Серед тих, хто сьогодні отримав атестат, і Єлизавета Бєлова - випускниця “Кам’янської гімназії”. Дівчина розповіла, що у березні евакуювалася до Запоріжжя, адже їхній населений пункт щодня обстрілює ворог. Окупанти зруйнували й школу, де навчалася випускниця. 

  • Дорога до Запоріжжя була дуже тривожною, я переживала не тільки за себе, а й за своїх бабусь. Але, не дивлячись на все, у нас сьогодні свято, ми отримали атестати, на які довго чекали. Звичайно, я мріяла ще про випускний, щоб він проходив у моїй школі, з красивими сукнями та однокласниками. Та, на жаль, цього не буде, - розповіла дівчина. 

Олександр Старух побажав усім випускникам успіхів і зазначив, що цей навчальний рік видався надскладним. Багато шкіл зруйновані окупантами, дехто поїхав до інших країн. Але, попри все, діти сьогодні отримали документи про освіту й мають намір вступати в українські вищі навчальні заклади. 

  • Сьогодні отримала атестати та медалі наша молодь, наші випускники, які представляють всі райони та громади нашої області. Ми продовжуємо освітній процес, будемо намагатися зробити офлайн навчання, але сьогоднішня повітряна тривога під час вручення свідоцтв показала, що, скоріш за все, діти будуть здобувати освіту в онлайн-форматі. Для цього вже проходить робота з обладнання укриттів.  Взагалі для наших дітей останні навчальні роки видалися складними. Спочатку ковід, а наразі війна, яка внесла корективи в освітній процес. Ворог знищив або пошкодив майже 100 навчальних закладів. Але всі оптимістично налаштовані. Переконаний, що діти успішно складуть тест та далі оберуть кращі українські університети. Ми зичимо їм в житті всіх гараздів, бо вони - це наше майбутнє, - наголосив Олександр Старух. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову