Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував проєкт «Правничий легіон» для підтримки ВПО

14 липня 2022 - 17:30

За ініціативою Запорізького національного університету та сприяння обласної влади стартував проєкт «Правничий легіон». Сьогодні за участі керівника ЗОВА Олександра Старуха відбулася його презентація. 

Проєкт розрахований на правову допомогу внутрішньо переміщеним особам, які перебувають у місті Запоріжжя. Так, ВПО зможуть звернутися до фахівців та отримати консультації з різних юридичних питань. 

До складу “Правничого легіону” увійшли студенти старших курсів та випускники юридичного факультету ЗНУ, співробітники навчального закладу - експерти у галузі права з досвідом практичної роботи, свідоцтвом на право зайняття адвокатською діяльністю. Зокрема, до проєкту приєдналися адвокати, судді та представники благодійних фондів. 

Ректор Запорізького національного університету Микола Фролов зауважив, що їхній навчальний заклад з перших днів війни допомагає внутрішнім переселенцям з прихистком. А відтепер переміщені особи зможуть звернутися і за юридичною допомогою. 

  • Ми беремо активну участь в організації допомоги нашим Збройним силам України, територіальній обороні, вимушеним переселенцям  та всім, хто постраждав від збройної агресії. На базі нашого університету наразі працює два волонтерських центри, де в щоденному режимі за допомогою наших студентів та викладачів отримують підтримку сотні людей. Відтепер стартував проєкт “Правничий легіон”. Ми впевнені, що ми зможемо допомогти у розв’язанні багатьох проблемних питань. До того ж, це гарна можливість залучити наших студентів до роботи, де вони отримають нові практичні навички. 

Своєю чергою, керівник ЗОВА Олександр Старух зазначив, що подібні проєкти повинні розвиватися, особливо у воєнний час. Адже у скрутні моменти ми маємо допомагати один одному. А саме зараз нашої підтримки потребують вимушені переселенці.

  • Проєкти, які зараз створює Запорізький національний університет та надалі буде розвивати, - це дуже корисно й важливо, особливо ті, що пов’язані з правовою допомогою. Сьогодні цього дійсно не вистачає. Звичайно, Запоріжжя стало прихистком та воротами для всіх людей, які намагаються виїхати з територій, де відбуваються активні бойові дії. Ми зараз захищаємо наші цінності, захищаємо життя та здоров’я людей. Ми вважаємо себе правовою європейською державою, тому дуже важливо, щоб у нас зберігався порядок, навіть у контексті внутрішньо переміщених осіб. Ці люди мають низку потреб, наприклад, хтось втратив документи, житло, треба отримати свідоцтва тощо. Тому завдяки цьому проєкту внутрішньо переміщені особи зможуть отримати всю необхідну допомогу, - зауважив Олександр Старух. 

 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову